Χασάπης:για την απένταξη των έργων Λέρνας και Δρεπάνου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χασάπης:για την απένταξη των έργων Λέρνας και Δρεπάνου

Ιανουάριος 29, 2013 - 09:37

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ " Οι πολίτες μπροστά"
                             Άργος, 28 Ιανουαρίου 2013               
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες η Αργολίδα υπέστη ένα ισχυρό πλήγμα. Απεντάχθησαν από το Ε.Σ.Π.Α  ( χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση ), δύο έργα. H απoχέτευση της δημοτικής ενότητας Λέρνας προϋπολογισμού πάνω από 9 εκατ. euro και η αποχέτευση του Δρεπάνου προϋπολογισμού πάνω από 2 εκατ. euro. Για τα έργα αυτά έγιναν πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, από εκπροσώπους  αρκετών  θεσμικών φορέων, σε διάφορα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ο κ. Αναγνώστου, ως επικεφαλής της παράταξής μας, απέστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό θα δινόταν στον δήμαρχο η ευκαιρία να ενημερώσει, τους δημοτικούς συμβούλους, ολοκληρωμένα και υπεύθυνα, για τα φαινομενικά και αθέατα ίσως αίτια της απένταξης του έργου.
Επίσης θα δινόταν η δυνατότητα στην παράταξή μας του καταλογισμού πολιτικών ευθυνών , που σίγουρα υπάρχουν , στην δημοτική αρχή στον βαθμό που δεν επέδειξε την απαραίτητη επιμέλεια και φροντίδα, στην παρακολούθηση του έργου, με αποτέλεσμα το έργο να "κολλήσει " στα γραφειοκρατικά γρανάζια της κεντρικής διοίκησης και να απενταχθεί, αφού δεν είχαν εγκριθεί καν οι όροι δημοπράτησης. Το σημαντικότερο όμως αποτέλεσμα της σύγκλισης αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, με την έκδοση ίσως ενός ομόφωνου ψηφίσματος, θα ήταν η κινητοποίηση όλων των θεσμικών φορέων του νομού.
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι πολλοί, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, στην αναγκαιότητα και την σημασία υλοποίησης αυτού του έργου, κάποιοι δεν το έχουν κατανοήσει ακόμα. Ας το πούμε λοιπόν ακόμα μια φορά. Το έργο αυτό δεν αφορά μόνο την δημοτική ενότητα Λέρνας, αλλά σχεδόν όλη την Αργο-λίδα, δεδομένου ότι οι πηγές της Λέρνης υδροδοτούν τα ¾ σχεδόν του
πλυθυσμού των κατοίκων του νομού Αργολίδας. Η προστασία λοιπόν των πηγών της Λέρνης καθίσταται όχι μόνον αναγκαία , αλλά επιτακτική. Στον άρτιο, όπως εκτιμούμε,  φάκελο της μελέτης του έργου, εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα, εκφράζεται και  η πολιτική βούληση με ομόφωνες αποφάσεις των πρώην καποδιστριακών δήμων, για την υλοποίηση του έργου.
Ας αφήσουν λοιπόν τα πολιτικά παιχνίδια, στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε βάρος των κατοίκων της Αργολίδας Ας πάψουν να αντιμετωπίζουν την Αργολίδα σαν αδύναμο κρίκο. Ενωμένοι όλοι οι θεσμικοί φορείς του νομού
Βουλευτές , Δήμαρχοι , Αντιπεριφερειάρχης, πολιτικά κόμματα , αλλά και πολίτες ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Την επανένταξη και  υλοποίηση των δύο αυτών έργων . Δεν μας κάνουν καμία χάρη, δικαιούμαστε και απαιτούμε σεβασμό και Ίση αντιμετώπιση με όλους.

                                              
                                                  Χασάπης Μιχαήλ
Πρ. Δήμαρχος Λέρνας -  Δημοτικός  Σύμβουλος  Άργους – Μυκηνών
                                                    Μέλος παράταξης " Οι πολίτες μπροστά "