Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου

Ιανουάριος 31, 2013 - 15:54

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΤΗΣ 18-01-2013 ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ. (ΠΑΡ. 6 ΑΡΘΡΟ  97 Ν.3463/06)
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ. «Ορισμός εκπροσώπου στην επιτροπή του άρθρου 1 ΠΔ 23/2000.»
Ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος  Οικονόμου Αναστάσιος με αναπληρωτή τον Σχινά Φώτιο.
Ομόφωνα. Απόφαση 1/2013
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο. «Ορισμός μελών στις επιτροπές για τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης της παροχής υπηρεσιών δαπάνης α) έως του ποσού των 2.934,70€ συν ΦΠΑ και β) άνω του ποσού των 2.934,70€ συν ΦΠΑ για το έτος 2013..»
Α) Ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σχινάς Φώτης και Εμμανουήλ Γιάννης  με αναπληρωτές τους Κωστούρος Δημήτρης και Κατσίγιαννης Σπύρος αντίστοιχα.
Β) Ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατσίγιαννης Σπύρος με αναπληρωτή τον Βερδελή Γιώργο.
Ομόφωνα. Απόφαση 2/2013
 
ΘΕΜΑ 2ο. «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου για το 2013»
Γκάτζιος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη – Δήμαρχος, ως Πρόεδρος
Αγγέλου Δημήτριος του Χρήστου - Δημοτικός Σύμβουλος, ως μέλος με αναπληρωτή τον Διδασκάλου Χρήστο του Ιωάννη
Καλαματιανός Βασίλειος του Αναστασίου - Δημοτικός Σύμβουλος, ως μέλος με αναπληρωτή τον Χρόνη Αναστάσιο του Κωνσταντίνου
Ομόφωνα. Απόφαση 3/2013
ΘΕΜΑ 3ο. «Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εκτελεστέων έργων για το 2013».
Α) Ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σχινάς Φώτης και Κατσίγιαννης Σπύρος με αναπληρωτές τους Καραγιάννη Δημήτρη  και Γκάτζο Κυριάκο αντίστοιχα.
Β) Ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμμανουήλ Ιωάννης με αναπληρωτή τον Βερδελή Γιώργο.
Ομόφωνα. Απόφαση 4/2013
 
ΘΕΜΑ 4ο. «Ορισμός μελών στην επιτροπή εκτίμησης για την αγορά ή ανταλλαγή ακινήτων.»
Ορίστηκε  ο Δημοτικός Σύμβουλος Οικονόμου  Αναστάσιος με αναπληρωτή τον Εμμανουήλ  Ιωάννη και ο η Πρόεδρος της Κοινότητας στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, με αναπληρωτή τον νόμιμο αναπληρωτή του.
Το τρίτο μέλος (τεχνικό) θα οριστεί με απόφαση Δημάρχου
Ομόφωνα. Απόφαση 5/2013
ΘΕΜΑ 5ο. «Ορισμός μελών  στην επιτροπή αστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών»
Ορίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραγιάννης Δημήτριος και Διδασκάλου Χρήστος με αναπληρωτές τους Κωστούρο Δημήτριο και Σχινά Φώτιο αντίστοιχα. Από τους φορολογούμενους δημότες ο Χουντάλας Δημήτριος με αναπληρωτή τον Σκοτώρη Ηλία.
Ομόφωνα. Απόφαση 6/2013
ΘΕΜΑ 6ο. «Ορισμός μελών για τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων».
Ορίστηκε αναπληρωτής του Δημάρχου ο Δημοτικός Σύμβουλος Οικονόμου Αναστάσιος του Γεωργίου. Ως εκπρόσωποι των συνεταιρισμών ορίστηκαν για τη Δ.Ε. Ασκληπιείου ο Πρόεδρος του Συν/σμού Λυγουριού και για τη Δ.Ε. Επιδαύρου ο Πρόεδρος του Συν/σμού Δήμαινας.
Ομόφωνα. Απόφαση 7/2013
ΘΕΜΑ 7ο. «Αποδοχή και κατανομή πίστωσης λειτουργικών δαπανών σχολείων α΄ τριμήνου 2013.»
Κατανεμήθηκε συνολική πίστωση 14.899,89 € α) 7.899,89 € για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και β) 7.000,00 € για την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Ομόφωνα. Απόφαση 8/2013
ΘΕΜΑ 8ο. «Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ και Δήμων της Περιφέρειας, για την εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών»
Αποφασίστηκε η υπογραφή της  προγραμματικής και εξουσιοδοτήθηκε  για το σκοπό αυτό ο κ. Δήμαρχος. Ορίστηκε εκπρόσωπος στον κοινή επιτροπή παρακολούθησης ο Κωστούρος Δημήτριος με αναπληρωτή τον Βερδελή Γεώργιο. Ορίστηκε ποσό συμμετοχής 1.500,00 € για την τριετία 2013-2015.
Ομόφωνα. Απόφαση 9/2013
ΘΕΜΑ 9ο. «Τροποποίηση συστατικής πράξης της ΔΗΚΕΠΕΠ».
Αποφασίστηκε η τροποποίηση  της συστατικής πράξης ως προς το κεφάλαιο, όπως προτείνει το ΔΣ της ΔΗΚΕΠΕΠ με την 1/2013 απόφασή του.
Ομόφωνα. Απόφαση 10/2013
ΘΕΜΑ 10ο. «Ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Επιδαύρου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου.»
Ορίστηκαν τα μέλη του ΔΣ. Από την πλειοψηφία ορίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγέλου Δημήτρης, Βερδελής Γιώργος, Γκάτζος Κυριάκος. Αναπληρωτές οι Οικονόμου Αναστάσιος, Σχινάς Φώτης και Μιχόπουλος Δημήτρης.
Από τη μειοψηφία ορίστηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Κατσιμιλής Νίκος και ο δημότης Βαρβεράκης Νίκος Ηλ. Αναπληρωτές οι Ρώτας Νίκος και Μπλάτσιου Αναστασία.
Ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής  της περιοχής που στην προκειμένη είναι ο κ. Λιώσης Κων/νος με το νόμιμο αναπληρωτή του που στην προκειμένη είναι ο κ. Κυριάκης Θεόδωρος
Ένα μέλος του Συμβουλίου της  Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου με τον αναπληρωτή του που θα οριστούν από το αρμόδιο Συμβούλιο.
Οι δημότες Τόγιας Δημήτριος, Ταρσινού Μαρία, Παπαδημητρίου Αικατερίνη και Οικονόμου Αγγελική. Αναπληρωτές Βουλίστη Άννα, Βερδελή Χρυσούλα, Τσιλογιάννη Δήμητρα.
Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Τόγιας Δημήτριος και αντιπρόεδρος ο  Αγγέλου Δημήτρης.
Ομόφωνα. Απόφαση 11/2013
ΘΕΜΑ 11ο. «Ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Προνοιακές Δομές Δήμου Επιδαύρου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου»
Ορίστηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ». Από την πλειοψηφία ορίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γκάτζος Κυριάκος, Κωστούρος Δημήτριος, Διδασκάλου Χρήστος. Αναπληρωτές οι Σχινάς Φώτιος και Μιχόπουλος Δημήτριος.
Από τη μειοψηφία ορίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαργιόλας Ηλίας και Χρόνης Τάσος. Αναπληρωτές οι Μπιμπής Βασίλης και Ρώτας Νικόλαος.
Οι δημότες Ιωάννου Γιάννης, Παπαϊωάννου Γιώργος, Πλατή Φωτεινή, Φίλης Δημήτρης, Γαλάνη Ελένη, Κυριάκης Στέφανος. Αναπληρωτές οι Δασκαλάκη Μαρία, Φαράκου Αναστασία, Προύντζου Δήμητρα, Οψυμούλη Μαρίνα, Διαλιάτση Βασιλική, Ξυπολιάς Γιάννης Γ.
Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γκάτζος Κυριάκος αντιπρόεδρος ο Κωστούρος Δημήτριος.
Ομόφωνα. Απόφαση 12/2013
 
ΘΕΜΑ 12ο. «Ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Επιδαύρου, και ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου».
Ορίστηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΙΔ «ΔΗΚΕΠΕΠ». Από την πλειοψηφία ορίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μελάς Βασίλειος, Εμμανουήλ Ιωάννης, Καραγιάννης Δημήτριος. Αναπληρωτές οι Γκάτζος Κυριάκος, Κατσίγιαννης Σπύρος.
Από τη μειοψηφία ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μπιμπής Βασίλης με τον Γαλάνη Κωνσταντίνο.
Οι δημότες Παρασκευόπουλος Ιωάννης, Μελά Μαίρη,Καραφωτιά Δήμητρα Γεωρ, Βαρβαρέσου Δέσποινα, Γκάτζιου-Δρούγκα Σταυρούλα, Παπαρίζου Έλενα. Αναπληρωτές οι Παπαϊωάννου Γεώργιος, Διδασκάλου Αικατερίνη Αναστ., Ρούμπου-Ιωάννου Αλεξάνδρα, Κυράκη Γεωργία, Ρουμελιώτη Μαρία, Παρασκευοπούλου Αικατερίνη.
Εκπρόσωπος Συλλόγου ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ.
Πρόεδρος ορίστηκε ο Μελάς Βασίλειος και αντιπρόεδρος ο Εμμανουήλ Ιωάννης.
Ομόφωνα. Απόφαση 13/2013
ΘΕΜΑ 13ο. «Ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Επιδαύρου και ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου»
Ορίστηκαν μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. Ο Βερδελής Γεώργιος στη θέση του Καραγιάννη Δημητρίου, Διδασκάλου Χρήστος στη θέση του Κατσίγιαννη Σπύρου και Τσακαλιάρης Χρήστος στη θέση του Κουτσούκου Αναστασίου. Στη θέση της Γεώργα Ελένης η Λιώση Αικατερίνη που μέχρι τώρα ήταν αναπληρωματικό μέλος του Ξυπολιά Ιωάννη όπου εκεί ορίστηκε η Μάρα Αντωνία. τον
Ομόφωνα. Απόφαση 14/2013
ΘΕΜΑ 14ο. «Yποβολή αιτήματος στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 του Ν. 4024/2011 για την κάλυψη αναγκών του Δήμου σε προσωπικό».
Υποβλήθηκε αίτημα για την κάλυψη αναγκών του Δήμου σε προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του Δήμου και να δοθεί η δυνατότητα της άσκησης των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, με παράλληλο αίτημα μεταφοράς των αντίστοιχων πιστώσεων για κάλυψη δαπανών της μισθοδοσίας τους.
Συγκεκριμένα:
3 θέσεις ΔΕ 23 Ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας για τη στελέχωση του τμήματος αυτού.
2 θέσεις ΠΕ Μηχανικών για τη στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας
1 θέση ΤΕ Εποπτών Υγείας, 1 θέση ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού και 1 θέση ΠΕ Διοικητικού για τη στελέχωση του τμήματος πρόνοιας
Ομόφωνα. Απόφαση 15/2013
 
ΘΕΜΑ 15ο. «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Λυγουριού».
Συζητήθηκε το θέμα, παρουσία εκπροσώπων του Κ.Υ. Λυγουριού και εντοπίστηκαν τα προβλήματα. Το ΔΣ θα επανέλθει προκειμένου παρευρεθούν στη συζήτηση εκπρόσωποι της διοίκησης που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν παρόντες.
Ομόφωνα. Απόφαση 16/2013
 
Λυγουριό 22 Ιανουαρίου 2013
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Επιδαύρου
 
Αισώπου Ευαγγελία
 
Η θέση της  Προέδρου στις καταγγελίες της παράταξης της μειοψηφίας ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2013
«Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αισθάνομαι βαθιά θλίψη για τη συμπεριφορά της παράταξης της μειοψηφίας «Ενεργοί Δημότες», απέναντι στον κύριο Δήμαρχο, στην Πρόεδρο του Δ.Σ., στα μέλη της πλειοψηφίας και στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως καταγράφεται μέσα από τα πρόσφατα δελτία τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Το να μην  ψηφίσετε την Πρόεδρο που πρότεινε ο Δήμαρχος, στις πρόσφατες εκλογές, είναι δικαίωμά σας. Το να την κατηγορείτε όμως για πλήθος παρανομιών χωρίς να έχετε προηγουμένως εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αποδείξεις και μάλιστα να διασπείρετε τις κατηγορίες με κάθε τρόπο, στο διαδίκτυο, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.λπ., δείχνει κακία, εμπάθεια και βεβαίως, ανευθυνότητα.
Κύριοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι της μειοψηφίας, όταν ξεκίνησε αυτή η δημοτική θητεία όλοι δώσαμε τον ίδιο όρκο, υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους καθώς και  εκπλήρωση των καθηκόντων μας  τίμια και ευσυνείδητα. Και όρκος κύριοι δεν υφίσταται υπό προϋποθέσεις. Εάν δεν είστε σε θέση να τον τηρήσετε και αν δεν είστε σε θέση να υπηρετήσετε τους πολίτες του Δήμου Επιδαύρου από τη θέση που σας έταξαν, με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα πρέπει να επανεξετάσετε την παρουσία σας εδώ, διότι οι μέρες που ζούμε όλοι είναι δύσκολες και τα προβλήματα τεράστια.
Δεν υπάρχει  χρόνος για κατανάλωση στην αντιμετώπιση των δικών σας κακόβουλων ενεργειών. Οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Παλεύουν πραγματικά να επιβιώσουν και δεν έχετε το δικαίωμα να παίζετε ούτε με τις αντοχές τους ούτε με τις ισορροπίες τους ούτε με την υπομονή τους. Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες σας μάλλον τους εξαγριώνουν, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους επέλεξαν να ηγηθούν του Δήμου. Τους οφείλετε τουλάχιστον μία δημόσια συγνώμη για την αναστάτωση που τόσο ανεύθυνα και απερίσκεπτα προκαλέσατε.
Σαφώς γνωρίζετε  τον λίβελλο, τον κίτρινο τύπο, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσα να το αποκαλέσω. Και συνυπογράφετε όλοι, φαντάζομαι. Εγώ δεν καταλαβαίνω από πού προέκυψαν αυτές οι διαπιστώσεις.. «δεν εστάλησαν στις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης για έγκριση και νομιμοποίηση και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπήκε στον κόπο να πράξει το αυτονόητο». Αναρωτιόμαστε γιατί. Είμαστε έκθετοι έναντι του νόμου και του λαού που μας στήριξε. Και είμαστε ερασιτέχνες; Αμελούμε; Ή κάνουμε κάτι άλλο; Και σας καλώ να μου προσδιορίσετε το κάτι άλλο.
Ενημερώνουμε  τον κύριο Τσακαλιάρη και τους κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Ενεργοί Δημότες» ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου με αριθμό 176/2011 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το έχετε και μπροστά σας, στάλθηκε για έλεγχο νομιμότητας στην αρμόδια Υπηρεσία με αριθ. πρωτ. 10849/2011 από όπου και εκδόθηκε απόφαση νομιμοποίησης με αριθ. πρωτ. 1715/328/2012.
Λυπάμαι πάρα πολύ. Ευχαριστώ.»