Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Πανεπιστημίου Harvard

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Πανεπιστημίου Harvard

Φεβρουάριος 06, 2013 - 09:19

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, μετά την επιτυχία του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (“High School Summer Program – HSSP”) την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ανακοινώνει την πραγματοποίηση του Προγράμματος και για το καλοκαίρι του 2013 καθώς και την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους μαθητές.
Το εντατικό Θερινό αυτό Πρόγραμμα απευθύνεται σε δέκα μαθητές Λυκείου του νομού Αργολίδος. Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν σε μεγάλο βαθμό για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.
Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί από τον κ. Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον. Βοηθοί του διδάσκοντος θα είναι δύο προπτυχιακοί φοιτητές 3ου ή 4ου έτους, ένας από το Harvard, ο άλλος από Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ομάδα των στελεχών του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος καθώς κι άλλων συνεργαζόμενων φορέων θα υποστηρίξει όλα τα στάδια οργάνωσης αλλά και υλοποίησής του.
Το HSSP προσφέρεται με πλήρη υποτροφία σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα διεξαχθεί στο κτήριο Ιατρού, όπου στεγάζεται το ΚΕΣ, στο Ναύπλιον. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2013 και η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2013.
* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, κυρία Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47030 και 2752047040 , e-mail: hssp_greece@mail.chs.harvard.edu ).