Ανδριανός:ανάγκη αντιμετώπισης των επικίνδυνων κατολισθήσεων του οδικού τμήματος Ισθμού-Επιδαύρου-Κρανιδίου.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:ανάγκη αντιμετώπισης των επικίνδυνων κατολισθήσεων του οδικού τμήματος Ισθμού-Επιδαύρου-Κρανιδίου.

Φεβρουάριος 09, 2013 - 10:32

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των επικίνδυνων κατολισθήσεων που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου-Κρανιδίου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Με την παρούσα Ερώτηση επανέρχομαι στο ζήτημα, που έχω θίξει με 3 προηγούμενες Ερωτήσεις μου, των εξαιρετικά επικίνδυνων κατολισθήσεων που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου-Κρανιδίου,  το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων που κατευθύνονται στην περιοχή της Επιδαύρου και στην Ερμιονίδα.
Ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι υπαρκτός και επιτείνεται από το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία οι κατολισθήσεις συμβαίνουν αμέσως μετά από στροφές, χωρίς οι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να δουν εγκαίρως τα βράχια που πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ οι πέτρες και το χώμα παραμένουν στο οδόστρωμα συχνά επί μέρες.
Επισημαίνεται ακόμη ο μεγάλος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων η αποκόλληση βράχων να συμβεί κατά τη διέλευση οχημάτων από τα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα στα διαβρωμένα πρανή.
Υπογραμμίζω για άλλη μια φορά με έμφαση την ανάγκη άμεσης ανάληψης των αναγκαίων έργων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1)Με ποιές ενέργειες θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επιβαινόντων στα διερχόμενα οχήματα».