Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2013 του Δήμου Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2013 του Δήμου Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Φεβρουάριος 09, 2013 - 11:17

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ψηφίστηκε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του έτους 2013 και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου. Τις προτεραιότητες του νέου προϋπολογισμού έδωσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013.

Ενδεικτική είναι η μείωση του συνόλου του προϋπολογισμού κατά 27%, που αντικατοπτρίζει τη συντριπτική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους. Παρόλα αυτά ο Δήμος Άργους – Μυκηνών κατορθώνει να εκπονεί Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για όλους τους άξονες δράσης του ετήσιου προγράμματος.
Στον Άξονα «Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής» θα συμπεριληφθούν οι κατασκευές πάρκων, συντηρήσεις, αναπλάσεις, ηλεκτροφωτισμοί οδών και πλατειών, καλλωπισμός-αισθητική της πόλης, βελτιώσεις δημοτικών κτιρίων, βελτιώσεις και επεμβάσεις οδικού και αγροτικού δικτύου, βελτίωση δικτύων άρδευσης- αποχέτευσης, καθαριότητα και αντιμετώπιση ρύπανσης, αντιπυρική προστασία. Στον Άξονα αυτό πρωτεύων στόχος η εφαρμογή εντός ενιαίου γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.)
Στον Άξονα «Κοινωνική πολιτική – Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός» περιλαμβάνονται: η βελτίωση της κατάστασης σχολικών κτιρίων, οι υποδομές κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας (Κοινωνικό Παντοπωλείο/Φαρμακείο/Ιατρείο), η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η εμφατική βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών καθώς και η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στον Άξονα «Τοπική οικονομία και απασχόληση» ο Δήμος συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας, συμβουλευτικής υποστήριξης και δράσης για την προώθηση του παραδοσιακού, αλλά και ειδικών μορφών, τουρισμού.
Μετά τη συγκέντρωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου σε ένα νέο σύγχρονο Διοικητήριο, στον Άξονα «Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και της οικονομικής κατάστασης του Δήμου» δίνεται έμφαση στον πολίτη, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και να ενημερώνεται για τα ζητήματα που τον αφορούν. Στον Άξονα αυτό περιλαμβάνονται η ανάπτυξη διαδικασιών αμφίδρομης επικοινωνίας και συμμετοχής των πολιτών, η ενίσχυση της διαφάνειας, η καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και η βελτίωση της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος, αρχικά αναρωτήθηκε πόσοι δήμοι κατόρθωσαν να κάνουν τεχνικό πρόγραμμα, να καταρτίσουν προϋπολογισμό με όραμα, με αναπτυξιακό στόχο και χωρίς εποπτεία. Τόνισε πως με τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα των οικονομικών μπήκε τάξη, που είχε σαν αποτέλεσμα τα αρχικά διαθέσιμα 1.170.000 ευρώ να γίνουν περίπου 5.500.000 ευρώ. Αυτό το νοικοκύρεμα επιτρέπει σήμερα στο Δήμο την οικονομική του αυτοτέλεια και τη δυνατότητά του να επιστρέφει στους δημότες τα έργα που περιμένουν και δικαιούνται.ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)