Γ.Αναγνώστου:Πλήρης η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Αναγνώστου:Πλήρης η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Φεβρουάριος 09, 2013 - 21:22

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλή ήταν η αποκορύφωση απαράδεκτων πρακτικών και συμπεριφορών μελών της Δημοτικής πλειοψηφίας  στις συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου του δήμου όλο το τελευταίο διάστημα. Οι λεκτικοί τραμπουκισμοί,  οι αυθαιρεσίες της διαδικασίας, η  προσπάθεια απαξίωσης Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι απειλές και η χρήση λεξιλογίου «πεζοδρομίου», δημιουργούν πλέον μείζονα πρόβλημα δημοκρατίας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο θεσμικός ρόλος των συμμετεχόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι συνταγματικά  κατοχυρωμένος. Οποιαδήποτε προσπάθεια  εκτροπής από τους ρόλους αυτούς θα βρει απέναντι της όχι μόνο το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να αποφύγει τον πλήρη εξευτελισμό της χθεσινής συνεδρίασης. Οφείλει με πρωτοβουλίες του να επιβάλλει  την πολιτική ηθική και αξιοπρέπεια σε αυτούς που καταρρακώνουν και υποβιβάζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά και τα χθεσινά γεγονότα θεωρούμε επιβεβλημένη την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, κατ αρχήν,  μέσω του διαδικτύου, ώστε οι πολίτες να κρίνουν πράξεις και συμπεριφορές αυτών που εξέλεξαν να τους εκπροσωπούν.   

Γιώργος Αναγνώστου
Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης