Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Άργος

Φεβρουάριος 11, 2013 - 16:02

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου έδωσαν ο πρόεδρος  του συλλόγου «Δεσμοί Αίματος» Σελλής Δημήτριος και η κοινωνική λειτουργός Ιωάννα Καββετζού για το 2ήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας  που διοργανώνει ο σύλλογος  στο Άργος, την Τετάρτη  13 / 02 / 13 στο Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» στις  17:00 με 20:30 και το Σάββατο 16 / 02 / 13 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους  στις  09:00 με 14:00. Ο πρόεδρος και η κοινωνική λειτουργός επισήμαναν  πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η προσφορά αίματος και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους δημότες για συμμετοχή .
Τόνισαν πως:
• Αίμα μπορούν να δώσουν... όλοι οι υγιείς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 - 62 ετών, κάθε 3 - 4 μήνες.
• Αίμα δεν μπορούν να δώσουν... όσοι πάσχουν από διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις που απαγορεύουν οριστικά ή πρόσκαιρα την αιμοδοσία.
Αίμα χρειάζονται...
1. Οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν ανάγκη από 10 - 40, ανάλογα με την περίπτωση.
2. Τα 4.000 άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά. Για κάθε ασθενή απαιτούνται 30 φιάλες το χρόνο.
3. Όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κα.) για την κάλυψη των οποίων απαιτούνται έως και 50 φιάλες αίματος ή παραγώγων.
4. Ορισμένες έγκυες που παρουσιάζουν προβλήματα κατά τον τοκετό, καθώς και ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση (ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική κα.)
5. Περιστατικά βαριάς γαστρορραγίας και Χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.
6. Όσοι πρόκειται να μεταμοσχευθούν(ήπαρ, νεφροί, καρδιά, βαλβίδες κλπ)

Την ίδια ώρα έκκληση για συμμετοχή στην αιμοδοσία έκανε και ο δήμαρχος Άργους –Μυκηνών με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ προτρέποντας τους δημότες να δώσουν αίμα δηλαδή να κάνουν δώρο ζωής στον συνάνθρωπο.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr