Ερώτηση Ανδριανού για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου

Φεβρουάριος 22, 2012 - 21:39

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού  και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο με θέμα την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Στην ερώτησή του ο κ. Ανδριανός αναφέρει:

«Με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναστέλλεται η λειτουργία της ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου. Με την ερώτησή μου αυτή επισημαίνω τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την αναστολή λειτουργίας της Σχολής με το πέρας του τρέχοντος διδακτικού έτους, όπως αυτά επισημαίνονται και στο σχετικό Υπόμνημα της διεύθυνσης και των εργαζομένων της το οποίο έχω αποστείλει στον Υπουργό.

Η ΕΠΑΣ Ναυπλίου, η μόνη τέτοια σχολή της Πελοποννήσου με 40 έτη συνεχούς λειτουργίας, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι και στελέχη στις τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής είναι απόφοιτοί της.

Η αναστολή λειτουργίας της Σχολής θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε εκείνους τους σπουδαστές που με το πέρας του τρέχοντος διδακτικού έτους δεν θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Η τουριστική εκπαίδευση είναι βασικό εργαλείο της τουριστικής ανάπτυξης.

Με δεδομένα λοιπόν αφενός την ανάγκη ενεργής στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης, στον οποίο οι σχολές του ΟΤΕΚ συμβάλλουν καθοριστικά με την παραγωγή καταρτισμένων στελεχών-, και αφετέρου την ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων οι οποίες επισημαίνονται στο σχετικό Υπόμνημα και εξασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής με σημαντικά μειωμένο κόστος.
Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο Υπουργός :
-Αν προτίθεται να εξετάσει θετικά το αίτημα ανάκλησης της απόφασης αναστολής λειτουργίας της ΕΠΑΣ Ναυπλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
-Βάσει ποιου συγκεκριμένου κριτηρίου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας αυτής της σχολής, δεδομένης της μείωσης που έχει ήδη επιτευχθεί στα λειτουργικά της έξοδα καθώς και των εναλλακτικών προτάσεων που υπάρχουν και αναφέρονται στο σχετικό υπόμνημα».