Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης οι πρόσκοποι του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης οι πρόσκοποι του Άργους

Φεβρουάριος 25, 2013 - 21:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ (22/2/1857).
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης δίνει σ΄ όλους, Oδηγούς και Προσκόπους, την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού και Οδηγισμού σε όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη θέση τους καλλιεργώντας την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης, της κατανόησης, της ανοχής και της αλληλεγγύης. Αυτή η μέρα είναι για τα εκατομμύρια μέλη της παγκόσμιας συντροφιάς μας, μέρα χαράς, ελπίδας, συντροφικότητας, συζήτησης, συμπόρευσης, ενδοσκόπησης, μνήμης αλλά και αποφάσεων για καινούρια ξεκινήματα προς απάτητες κορφές.
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης για το 2013 είναι αφιερωμένη στη "μείωση της παιδικής θνησιμότητας και τη βελτίωση της μητρικής υγείας" .
Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου , παρέστησαν πρόσκοποι , λυκόπουλα και ανιχνευτές, βαθμοφόροι, γονείς και παλαιοί πρόσκοποι. Παρόντες ήταν oι βουλευτές Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος,ο αντιδήμαρχος Α. Μπαντανάς ,ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κρίγγος και ο αρχαιολόγος Χ. Πιτερός.(φωτογραφίες eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr