Έχει διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έχει διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών;

Φεβρουάριος 24, 2012 - 15:42

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  Α. Διαμαντοπούλου και Εσωτερικών  Α. Γιαννίτση με θέμα τη διασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών χωρίς προβλήματα μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας - την οποία σήμερα έχουν οι Περιφέρειες - από τους καλλικρατικούς Δήμους με το τέλος του μήνα.

Η ερώτηση του κ.Ανδριανου έχει ως εξής:

 

«Με το τέλος του μήνα, προβλέπεται βάσει νόμου η αρμοδιότητα μεταφοράς μαθητών να περάσει από τις Περιφέρειες στους Καλλικρατικούς  Δήμους.

 

Με δεδομένο ότι απομένει από σήμερα μια εβδομάδα για την αλλαγή και αφετέρου  με δεδομένες τις σημαντικές ανάγκες που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες συγχωνεύσεις σχολείων, ιδιαίτερα σε περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες όπως η Αργολίδα, αλλά  και την οικονομική δυσπραγία και τα άλλου είδους προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι της χώρας, δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες ως προς την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την επιτυχή ανάληψη του έργου μεταφοράς των μαθητών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και παιδιά με αναπηρίες.

 

Κατόπιν αυτών, ερωτούνται οι Υπουργοί:

Πώς έχει διασφαλιστεί η μεταφορά μαθητών στα σχολεία χωρίς προβλήματα».