Καμπόσος: Η ανάπλαση είναι υπόθεση όλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος: Η ανάπλαση είναι υπόθεση όλων

Μάρτιος 08, 2013 - 12:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σχετικά με δελτίο τύπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου μας για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου σημειώνουμε τα εξής:
Η σχεδιαζόμενη αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους τονίστηκε, ήδη, πολλές φορές από το στόμα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου πως γίνεται για τους κατοίκους, τους κατεξοχήν ωφελούμενους, και τους επισκέπτες της πόλης. Η ανάγκη για αλλαγές του αστικού τοπίου είναι από όλους ορατή. Όλοι, ακόμη και η αντιπολίτευση, τάσσονται, τουλάχιστον δημόσια, υπέρ της ανάπλασης.
      Κινηθήκαμε με ταχείς διαδικασίες να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Για ένα έργο το οποίο εξαιτίας παραλείψεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής έπλεε προς ναυάγιο.
       Τη μελέτη που η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίαζε με 700.000 ευρώ , χρήματα του Δήμου, την κάνουμε με 400.000 ευρώ και μάλιστα από ευρωπαϊκά χρήματα.
Υπογράψαμε, μετά από διαγωνισμό, με μια από τις εμπειρότερες μελετητικές ομάδες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης για να δημοπρατήσουμε ταχύτατα το έργο, εντός του έτους.
     Οι διαδικασίες προβλέπουν ο ανάδοχος να ενημερώσει για τα αποτελέσματα, ο σχεδιασμός της διαβούλευσης με τον κόσμο είναι δεδομένος και περιλαμβάνει ενημερώσεις σε φορείς της πόλης αλλά και πολίτες. Επιπλέον ενημέρωση και πέραν των τυπικών διαδικασιών, θα λάβουν και οι θεσμικοί παράγοντες.
      Το σίγουρο είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή κινείται για όλα τα ζητήματα στο φως. Με δημόσιους, ανοικτούς, συνεχείς απολογισμούς, για όλα τα θέματα σε συνεργασία με όλους τους πολίτες. Αυτή η δημοτική αρχή μπορεί να είναι υπερήφανη για την εξέλιξη και την πρόοδο του έργου. Είναι υπερήφανη να αναλαμβάνει την ευθύνη να ομορφύνει την πρωτεύουσα του διευρυμένου Δήμου.
      Το όραμά μας στέκεται πάνω από αυτούς που βλέπουν σκοτάδια. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας δεν ανήκουν στους λίγους. Ανήκουν στους πολλούς που επιθυμούν αυτός ο Δήμος να πάει μπροστά.