«Για τη δουλειά του «Εφιάλτη» δεν χρειάζονται πολλοί…

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Για τη δουλειά του «Εφιάλτη» δεν χρειάζονται πολλοί…

Μάρτιος 12, 2013 - 20:50

Ευχαριστούμε τον αρθρογράφο, τηλεκριτικό Κανέλλη που ασχολήθηκε, έστω και ειρωνικά, με το μείζον για εμάς θέμα της αδελφοποίησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών με τον Δήμο Βέροιας (που περιλαμβάνει τον πρώην Δήμο Βεργίνας).
Ευχαριστούμε και τους τοπικούς σπεκουλαδόρους, Αναγνώστου και Κωτσοβό, που με μικροκομματική μικροψυχία και πολιτική εμπάθεια έσπευσαν να δυσφημήσουν και αυτοί την πόλη μας μέσω των site που διατηρούν. Με τον τρόπο αυτό άφησαν ανυπεράσπιστο τον τόπο μας, το Άργος και την ιστορική παρακαταθήκη του.
Την πραγματοποιηθείσα αδελφοποίηση, δυστυχώς για αυτούς,  τεκμηριώνουν ιστορικές περικοπές του  Ηροδότου, του Πλουτάρχου, του Αρριανού και άλλων που μαρτυρούν πως οι Μακεδόνες έλκουν την καταγωγή τους από το Άργος. Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός εκφράζει  την εκτίμηση που τρέφει για την πόλη του Άργους λέγοντας: «Υπέρ της των Αργείων πόλεως πολλά μέν αν τις ειπείν έχοι σεμνύνειν αυτήν εθέλων, παλαιά και νέα πράγματα… Αλλά δή και τα τοσαύτα περί τους Πέρσας υπό των Μακεδόνων γενόμενα ταύτη προσήκειν τη πόλει δικαίως αν τις υπολάβοι… Φιλίππου τε γάρ και Αλεξάνδρου των πάνυ των προγόνων πατρίς ην αύτη».
Με βάση τα παραπάνω και πλείστα άλλα στοιχεία, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να ενώσουμε τα κομμάτια της ιστορίας μας και να ενημερώσουμε τους αλλόφυλους πως εμείς μορφώσαμε, εξευγενίσαμε τον τότε γνωστό κόσμο και «όχι» κατακτήσαμε τον κόσμο. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να αναδείξουμε την ιστορία όπως είναι! Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αλέξανδρος όταν πήγε στους Ολυμπιακούς αγώνες και ήθελε να αποδείξει την ελληνικότητα του ανέφερε πως η καταγωγή του ήταν από τους Ηρακλειδείς του Άργους.
Όσο για το ειρωνικό και τo χλευαστικό πνεύμα του σχολιαστή, του το επιστρέφουμε. Δεν επιθυμούμε ούτε να τον διδάξουμε ούτε να μας πιστέψει. Έχει προφανώς καλύτερες πληροφορίες από τους αρχαίους ιστορικούς και θα μας επισημάνει αυτά που μας διαφεύγουν.
Σε καμιά, όμως, περίπτωση για τον Δήμο μας δεν επιτρέπουμε να διασύρεται στις πένες ασχέτων. Ενισχύουμε την ελληνικότητα, υπενθυμίζουμε περικοπές διάσημων ιστορικών, ενισχύουμε δεσμούς φιλίας, οδηγούμε τους μαθητές της τρίτης Λυκείου στην ανακάλυψη της ιστορίας. Είναι δικαίωμα όλων να γνωρίζουν, ή  να μην γνωρίζουν, όση ιστορία επιθυμούν. Αυτό δεν τους καθιστά αυτόκλητους κριτές της αρχαιότερης συνεχώς κατοικημένης πόλης της Ευρώπης. Εμείς θα συνεχίζουμε στο δρόμο της προβολής του Δήμου μας, σε πείσμα αυτών που επιθυμούν πειθήνιους και χειραγωγούμενους ηγέτες. Μαζί μας είναι οι πολλοί. Οι δημότες μας, που αγαπούν τον τόπο τους! Οι Έλληνες που χαίρονται και είναι υπερήφανοι για την ιστορία τους. Δυστυχώς, είναι και κάποιοι που δεν νιώθουν έτσι…
Και φαντάζομαι γνωρίζετε πως για τη δουλειά του «Εφιάλτη» δεν χρειάζονται πολλοί...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ