Οι Λύκοι νίκησαν 26-23 τον Δικέφαλο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι Λύκοι νίκησαν 26-23 τον Δικέφαλο (φωτογραφίες)

Μάρτιος 15, 2013 - 20:15

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ούτε ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να σταματήσει την προέλαση του Διομήδη στην φετινή Α1 Ανδρών. Οι «Λύκοι» παρά τις σοβαρές βασικές απουσίες τους (Μαστορογιάννης, Δεληγιάννης, Μαραγκός) νίκησαν 26-23 τον «δικέφαλο» του Βορρά στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας για την 17η αγωνιστική και μόνο με θαύμα θα χάσουν την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.
Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο από 800 και πλέον φιλάθλους ο Διομήδης κατάφερε να παραμείνει για 40ο συνεχόμενο ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος και έχοντας μόλις ένα ντέρμπι (εκτός με ΑΕΚ) στις υπόλοιπες 5 αγωνιστικές βρίσκεται με το ένα πόδι αγκαλιά με την πρωτιά.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Δημητρούλιας άλλαξε διάφορους παίκτες για να καλύψουν το κενό του Μαραγκού, αρχικά με τον Μούγιτς, αλλά τελικά η «συνταγή» με πλέι μέικερ τον Ζαραβίνα και αριστερό εξτρέμ τον Κρεμαστιώτη ήταν αυτή που του χάρισε τη νίκη.
Με τον Καραϊβάνοφ να σημειώνει 9 γκολ από την περιφέρεια, τον Μεγαλοοικονόμου να δίνει τις λύσεις στην επίθεση και τον Νούγκοβιτς να αγγίζει ποσοστό 50% αποκρούσεων (τελείωσε με 16/38) ο Διομήδης είχε τον έλεγχο του ματς, φτάνοντας δίκαια στη νίκη.
«Κλειδί» του αγώνα ήταν το 12λεπτο 26-38, όταν οι «Λύκοι» ανέτρεψαν το 9-10 και με σερί 6-0, έφτασαν στο 15-10, ενώ λίγο αργότερα στο 47' με τέρμα του Ζαραβίνα προηγήθηκαν 20-14. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μείωσε στο 52' σε 21-19 με επιμέρους σκορ 5-1 και τους Ιωαννίδη, Περβανά να δίνουν λύσεις, αλλά τρία αναπάντητα γκολ από τους Ζαραβίνα, Τάσκοβιτς, Καραιβάνοφ (24-19 στο 55'), έβαλαν τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλύτερο. Πλέον ο ΠΑΟΚ, που στάθηκε καλά στο α' ημίχρονο, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο, αφού βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή και αν τον περάσει και η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια θα παίξει στην Αθήνα και στο Άργος δύο εκτός έδρας ματς στα πλέι- οφ.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΟΚ 26-23
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 5-5, 11-10 (ημχ.), 16-11, 20-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 6, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούγκοβιτς, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 3, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Καραιβάνοφ 9, Τάσκοβιτς 2.
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Πίτσιος, Κοκκώνης 1, Αποστολίδης 1, Ορφανουδάκης, Ιωαννίδης 6, Πετρίδης 4, Περβανάς 3, Τσακίρης 1, Τσάτσος 4, Καράγγελος 1, Τσίλης, Σεβαστίδης, Κεσίδης.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 5-7, πέναλτι: 0/1-2/5.
Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν: «Μετά την λήξη του α' ημιχρόνου και ενώ θα εκτελούνταν ρίψη από τον ΠΑΟΚ, φίλαθλος του Διομήδη πέταξε μικρό μπουκάλι με νερό από την εξέδρα με δύναμη προς τον αθλητή του ΠΑΟΚ Κώστα Γουργούμη, οποίος βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου και τον χτύπησε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκε κανονικά. Στο 46:34 του αγώνα το ματς διεκόπη διότι φίλαθλοι του Διομήδη εξύβριζαν τον διαιτητή κ. Τσάκωνα με υβριστικές φράσεις. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα».
Δηλώσεις:
ρεπορταζ www.handball.org.gr
φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος
www.argolidaportal.gr