Ανακοίνωση δημοτική παράταξη << Oι Πολίτες Μπροστά >>

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση δημοτική παράταξη << Oι Πολίτες Μπροστά >>

Μάρτιος 21, 2013 - 12:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση για την 21η  Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού
Η άνοδος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η οποία συνοδεύεται από βίαιες επιθέσεις απέναντι σε μειονότητες και μετανάστες συμβαίνει πλέον όλο και πιο συχνά όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.
      Ιδιαίτερα λυπηρό όμως είναι, το γεγονός ότι αυτό το ρατσιστικό «κύμα» παρασύρει και τους μαθητές μας στα ελληνικά σχολεία, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να παρατηρούνται ανησυχητικά κρούσματα εκδήλωσης ρατσιστικής βίας. Δυστυχώς τείνει να διαμορφωθεί  και να παγιωθεί μια επικίνδυνη πραγματικότητα  στα ελληνικά σχολεία, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για ακραίες συμπεριφορές  αλλά και προσπάθειες  οργανωμένης  κατήχησης  – προπαγάνδας  σε παιδιά από την ηλικία των έξι ετών.
     Όλοι συμφωνούμε ότι το σχολείο δεν θα πρέπει να περιθάλπει νοσηρές εκτιμήσεις και συμπεριφορές. Ο καθένας που μετέχει έμμεσα η άμεσα στην Σχολική Κοινότητα οφείλει να καθορίσει την προσωπική του στάση ώστε το σχολείο του μέλλοντος να είναι πιο δημοκρατικό και  περισσότερο συνεργατικό.  Τα παιδιά μας χρειάζονται ένα σχολείο ενεργητικό, κριτικό και δημιουργικό,  ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή, ένα σχολείο για όλους.
Γιώργος Αναγνώστου
επικ. αξιωματικής αντιπολίτευσης
στο δήμο Άργους -Μυκηνών
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ