festival.culture.gr: Νέα ιστοσελίδα για πολιτιστική προβολή σε όλη τη χώρα από το Υπ.Πολιτισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

festival.culture.gr: Νέα ιστοσελίδα για πολιτιστική προβολή σε όλη τη χώρα από το Υπ.Πολιτισμού

Απρίλιος 03, 2013 - 10:43

Η Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων/Τμήμα Φεστιβάλ & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο πλαίσιο αναβαθμισμένης υπηρεσιακής αρμοδιότητας με τον πολιτισμό ,προσαρμοσμένης στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και με κύρια κατεύθυνση την πολιτιστική προβολή και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας για την χώρα μας ανακοινώνει την ανάρτηση σχετικού διαδικτυακού τόπου/portal ιστοσελίδας festival.culture.gr,σε συνεργασία με την Δ/νση Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού/Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
 Η λειτουργία της ιστοσελίδας festival.culture.gr δίνει έμφαση στην προβολή κι ενημέρωση της πολιτιστικής δραστηριότητας της Επικράτειας, όπως αυτή προκύπτει από την θεσμική δράση στοχευμένης και διαρκούς (επικαιροποίηση-follow up) χαρτογράφησής της, μέσω επικοινωνίας και συνεργασίας με τις 13 Περιφέρειες και τους 325 Δήμους της χώρας. 
Απώτερος στόχος η συμβολή στην βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου των φεστιβαλικών και των εν γένει σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό όρους μετρήσιμης πολιτιστικής και αναπτυξιακής-τουριστικής ωφελιμότητας και σταδιακής ουσιαστικής βελτίωσης/έτος των αντίστοιχων μετρήσιμων δεικτών. 
Επιπροσθέτως συνάδει απόλυτα -σε πιο ειδικευμένη κλίμακα-, με την φιλοδοξία της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων/Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού να εξελιχθεί ο χώρος που διαθέτει ως το σημείο επαφής του Υπηρεσιών Πολιτισμού με τους πολιτιστικούς φορείς, αλλά και στη δικτύωση των φορέων μεταξύ τους με άμεση στόχευση την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ κεντρικού φορέα ( Δνση Πολιτιστικών Δράσεων / Γ.Γ. Πολιτισμού/Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και φορέων Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής, με τελική επιδίωξη, εκτός άλλων κι εν προκειμένω την διαρκή αξιοποίηση μετρήσιμων σχετικών δεικτών και την δημιουργία διακριτών οικονομιών κλίμακας. 
Οι προαναφερόμενες συγκεκριμένες στοχεύσεις της Δ/νσης Πολιτιστικών Δράσεων, καθίστανται λυσιτελείς και αναπτυξιακές δράσεις στα πεδία: α. πολιτιστικής ανάπτυξης β. τουριστικής-οικονομικής ωφελιμότητας(βλ. Φεστιβαλικός Τουρισμός) γ. κοινωνικής συνοχής-θετικής παρέμβασης στην εργασιακή απασχόληση, με προοπτική περαιτέρω βελτίωσής τους.