Μια εκπροσώπηση του δήμου Επιδαύρου που ξεπέρασε τα όρια (photos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μια εκπροσώπηση του δήμου Επιδαύρου που ξεπέρασε τα όρια (photos)

Απρίλιος 04, 2013 - 14:06

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό ο Δήμος Επιδαύρου δέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου της 2ης Περιφέρειας Βουκουρεστίου Neculai Ontanu να συμμετάσχει στον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, της 25ης Μαρτίου 1821, που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Neculai Ontanu στις 29 Μαρτίου 2013, για να τιμήσει τον ηρωικό αγώνα τόσο των Ρουμάνων όσο και των Ελλήνων κατά του Τουρκικού ζυγού. Την Ελληνική αποστολή εκπροσώπησε η Χορευτική Ομάδα Α.Τ. Αγίου Δημητρίου Αργολίδας με επικεφαλής την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Χοροδιδάσκαλο αυτής, Αγγελική Α. Ταμπάκη. Η υποδοχή από τους φίλους Ρουμάνους ήταν ενθουσιώδης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα (1300 θέσεων) του Υπουργείου Εσωτερικών χορέψανε τους λεβέντικους Ελληνικούς χορούς με πάθος, υπερηφάνεια και «ελληνική ψυχή», ντυμένοι με τις εθνικές μας ενδυμασίες από το βεστιάριο του Αριστείδη Τζονευράκη. Η παρουσίαση κορυφώθηκε με την ομιλία της χοροδιδασκάλου για την Επανάσταση του 1821, για το δεσμό φιλίας του Δήμου Επιδαύρου με το Δήμο Βουκουρεστίου, για τα αισθήματα αγάπης των Ελλήνων, για την επιθυμία ενίσχυσης των σχέσεων με τη Ρουμανία και γενικότερα τα Βαλκάνια. Ο Εθνικός ενθουσιασμός και το Πατριωτικό συναίσθημα ξεχείλισε τις καρδιές τους και αγκάλιασε τους φίλους Ρουμάνους, οι οποίοι συνεπαρμένοι χειροκροτούσαν και επευφημούσαν. Τα ίδια συναισθήματα πλημμύρισαν και τις καρδιές των χορευτών μας, όταν οι Ρουμάνικες χορευτικές ομάδες, ντυμένες με τις εθνικές τους ενδυμασίες και με τη συνοδεία της εξαιρετικής ορχήστρα τους και του καλλίφωνου ραψωδού τους Gheorghe Turda, χόρεψαν με ενθουσιασμό, χάρη και ζωντάνια τους δικούς τους εθνικούς χορούς.
Στο τέλος, όλοι μαζί ενωμένοι, μια ψυχή, Έλληνες και Ρουμάνοι, πλημμυρισμένοι από εθνικό παλμό και φιλικά συναισθήματα, εκδήλωσαν την αγάπη τους ο ένας λαός για τον άλλο. Ο Δήμαρχος της 2ης Περιφέρειας Βουκουρεστίου Neculai Ontanu έδωσε τιμητική πλακέτα στη δασκάλα του χορευτικού μας Αγγελική Α. Ταμπάκη για την εξαιρετική απόδοση, ευαισθησία και μεγάλη δεξιοτεχνία της Χορευτικής Ομάδας Α.Τ. Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, προωθώντας τις ελληνικές παραδόσεις στο Βουκουρέστι, με την ευκαιρία της 192ης Επετείου της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Επίσης, έδωσε τιμητική πλακέτα στην Αφροδίτη Σκέντου για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Η χοροδιδάσκαλός μας Αγγελική Α. Ταμπάκη, έδωσε με τη σειρά της τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δημάρχου Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνου Γκάτζιου στο Δήμαρχο της 2ης Περιφέρειας Βουκουρεστίου Neculai Ontanu, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του. Επιπλέον, χάρισε στο Δήμαρχο Neculai Ontanu τη μπλούζα της Ομάδας που χόρευε επί σκηνής, τιμώντας τον έτσι ως επίτιμο μέλος της Χορευτικής Ομάδας Α.Τ. Αγίου Δημητρίου Αργολίδας, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα της περιοχής μας, της Επιδαύρου, δώρα φιλίας και συναδέλφωσης με το Ρουμάνικο λαό.
Στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, η ειρηνική συνύπαρξη και συναδέλφωση των Βαλκανικών Λαών είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους δυνατούς του βορρά.
                                                                03 Απριλίου 2013
Η Επικεφαλής της Ομάδας:                    Αγγελική Α. Ταμπάκη
                                        Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Χοροδιδάσκαλος
                                                       Λέκτορας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων