Ανδριανός:άμεση ενεργοποίηση για την εκτίμηση των ζημιών από την χαλαζόπτωση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:άμεση ενεργοποίηση για την εκτίμηση των ζημιών από την χαλαζόπτωση

Απρίλιος 08, 2013 - 13:47

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Άργους (Σπηλιωτάκι, Καλαμάκι, Σκαφιδάκι, κ.α.) η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές ιδίως σε καλλιέργειες βερίκοκου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Η χθεσινή (7 Απριλίου 2013) έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε περιοχές του Άργους (Σπηλιωτάκι, Καλαμάκι, Σκαφιδάκι, κ.α.) προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές ιδίως σε καλλιέργειες βερίκοκου με τα δέντρα να βρίσκονται στη φάση καρποφορίας.
Είναι επιτακτικό οι σχετικές διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών να ενεργοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς, λόγω της ευαισθησίας του συγκεκριμένου καρπού, τα χτυπημένα βερίκοκα γρήγορα θα πέσουν στο έδαφος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση στις ως άνω περιοχές του Άργους».