Ο Ανδριανός για το λιμάνι Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός για το λιμάνι Ναυπλίου

Απρίλιος 10, 2013 - 11:54

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη, και Τουρισμού κ. Ο. Κεφαλογιάννη  με θέμα την πορεία υλοποίησης των αναγκαίων έργων υποδομής στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου για να ενημερωθώ για την πρεία υλοποίησης των αναγκαίων έργων υποδομής στο λιμάνι του Ναυπλίου ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητά του. Συγκεκριμένα αναφέρω:
- Τα έργα εκβάθυνσης του λιμένος που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων και κυρίως κρουαζιερόπλοιων. Επισημαίνεται ότι σήμερα τα κρουαζιερόπλοια αγκυροβολούν έξω από το λιμάνι με αποτέλεσμα οι επιβάτες που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη του Ναυπλίου και τους γύρω προορισμούς να υφίστανται την ταλαιπωρία της λάντζας και να μειώνεται δραστικά ο χρόνος παραμονής τους στην Αργολίδα. Με την εκβάθυνση και τον ελλιμενισμό των πλοίων θα αυξηθεί η αποβίβαση των επιβατών που θα φτάσει σύμφωνα με σχετικές μελέτες το 70% του συνολικού αριθμού κάθε πλοίου από το 30% που αποβιβάζεται σήμερα.
- Η εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας του λιμένος, που ήδη είναι έτοιμος, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και θα έχει ως παράπλευρη συνέπεια την αύξηση των δημοσίων εσόδων (ενδεικτικά τέλος 2,5% επί του ναύλου υπέρ του λιμένα και τέλος 30 λεπτών ανά επιβάτη).
- Η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και παρεχόμενων υπηρεσιών που θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή.
Επισημαίνεται αφενός ότι το ΚΑΣ έχει ήδη δώσει την αναγκαία έγκριση προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα και αφετέρου ότι τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου για το θέμα της προώθησης των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το έργο με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Με δεδομένη την έμφαση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου συγκριτικού πλεονεκτήματος των τοπικών οικονομιών,
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Ποια είναι η πορεία της υλοποίησης των ως άνω τριών αναγκαίων δράσεων ανάπτυξης για το λιμάνι του Ναυπλίου (εκβάθυνση, εφαρμογή κώδικα ασφαλείας, κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών) και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα».