Αλλαγές στην ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αλλαγές στην ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Άργους

Μάρτιος 02, 2012 - 09:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε διορθωτικές αλλαγές του μέτρου της Ελεγχόμενης στάθμευσης προχωρά η Δημοτική Αρχή με παρέμβαση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβούλιου.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στην χρέωση της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ζώνης, που προσεχώς (θα ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης του νέου μέτρου όταν τελειώσουν οι εργασίες) θα τιμολογείται με 1 ευρώ την ώρα (αντί 2 που προβλεπόταν αρχικά). Η ζώνη θα μετατραπεί σύντομα σε ΠΡΑΣΙΝΗ και μέχρι τότε η χρέωση θα παραμένει 2 ευρώ.  Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία από τα πρακτικά προβλήματα εφαρμογής (διπλές κάρτες, δημότες που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ζώνες κλπ). Με εισήγηση του δημάρχου, σημειώθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και υπενθύμισε πως σε κάθε περίπτωση που παρουσιαστούν παραφωνίες η δημοτική θα επανέλθει, ώστε να βρει τις κατάλληλες λύσεις.

Ο δήμαρχος σημείωσε προς κάθε κατεύθυνση πως ΚΑΜΙΑ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ. Το μέτρο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αποδίδει, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, αλληλέγγυα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα,  η δημοτική αρχή επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ στάθμευση για όλους τους κατόχους του σχετικού αναπηρικού  (μπλέ) σήματος, χωρίς δικαιολογητικά στο Δήμο.

 

(φωτογραφίες eurokinissi- Βασίλης Παπαδόπουλος)