Συμμετοχή Γκάτζιου σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή Γκάτζιου σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι

Απρίλιος 21, 2013 - 15:35

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος παρευρέθη σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε 13/14-04-2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για την προετοιμασία ένταξης της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της Πόλης κου Κατσούλη Παναγιώτη και του Προέδρου Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων κου Μαρωνίτη Ιωάννη.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, εξήρε την ιστορική σπουδαιότητα της Ιεράς Πόλεως  καθώς το όνομά της έχει συνδεθεί με αγώνες ηρώων της πατρίδας μας, τόνισε την εξαιρετική πολιτιστική της κληρονομιά και επεσήμανε ότι τα Μνημεία που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς επιλέγονται και εγκρίνονται βάσει της αξίας τους ως τα καλύτερα παραδείγματα της δημιουργικής ευφυΐας του ανθρώπου. Αποτελούν τεκμήρια μιας σημαντικής ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών και παρέχουν μια μοναδική ή τουλάχιστον εξαιρετική μαρτυρία μιας πολιτισμικής παράδοσης ή ενός πολιτισμού που ζει ακόμα ή έχει εξαφανισθεί. Είναι άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ανθρώπινης ιστορίας και για το λόγο αυτό έχουν εξέχουσα οικουμενική αξία και αποτελούν τμήμα της κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον κήπο των ηρώων και εγκαινιάστηκε έκθεση εικαστικών.

Τέλος, οι δύο Δήμαρχοι και ο πρόεδρος της UNESCO, συζήτησαν για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού που αφορούν τόσο τον Δήμο Επιδαύρου όσο και τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.