Με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής-Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους- Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής-Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους- Μυκηνών

Απρίλιος 26, 2013 - 13:57

Το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Έκφρασης Δήμου Άργους – Μυκηνών, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με τις Σχολικές Δραστηριότητες ΔΔΕ Αργολίδας.

Εχθές, Πέμπτη 25 Απριλίου, παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές που αφορούσαν τις ενότητες: ¨Έντυπο¨ και ¨Θέατρο¨.

¨Ανακαλύπτοντας το Παρίσι¨ (ταξιδιωτικό έντυπο), οι πιγκουίνοι και ο καρχαρίας¨ (παραμύθι), Ταξιδιωτικός οδηγός της Αρχαίας Ελλάδας ¨5ος αιώνας π.Χ. ο Χρυσούς αιών¨, ¨ΤΡ.Ε.Λ.Α.¨(εφημερίδα), ¨Δημιουργική μελέτη της ποίησης του Κ. Π. Καβάφη¨, ¨Νέος σχολιαστής¨ (εφημερίδα), είναι μερικά μόνο από τα έντυπα που παρουσιάστηκαν εχθές.

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Άργους, παρουσίασε ένα έργο σταθμό για το νεοελληνικό θέατρο: «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Την σκηνοθεσία και ενδυματολογία έκανε η Σπυριδούλα Σκίκου· τα εικαστικά και τη σκηνογραφία ο Γιώργος Καρακάσογλου· την διδασκαλία της μουσικής ο Άρης Κονιδάρης. Το Μπουσουλοπούλειο θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο, που απόλαυσε τους μαθητές στη πρόζα και τα τραγούδια της παράστασης.  Οι μαθητές, ηθοποιοί και μουσικοί,  μέσα από τους θεατρικούς διαλόγους, την όμορφη μουσική και τα τραγούδια,  περιέγραψαν σημαντικές στιγμές της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας και θύμισαν στο κοινό γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας που ζούμε. Το κοινό ενθουσιασμένο, χειροκροτούσε διαρκώς.