Η τελική φάση εφηβικού χάντμπολ στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η τελική φάση εφηβικού χάντμπολ στο Άργος

Απρίλιος 28, 2013 - 19:01

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 στην περιοχή του Άργους ανοίγει τις πύλες της η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (FINAL 6), η πρώτη από τις μεγάλες διοργανώσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος για την σαιζόν 2012 – 2013.

Στην τελική φάση συμμετέχουν οι ομάδες του ΑΣΕ Δούκα, του Α.Ο. Διομήδη Άργους, του Γ.Σ. Δράμα ’86, του ΠΑΟΚ, της ΧΑΝΘ και του Φίλιππου Βέροιας. Η φετινή διοργάνωση θεωρείται από τις δυνατότερες των τελευταίων ετών καθώς όλες οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει φαβορί. Όλα τα σωματεία έχουν μεγάλη παράδοση και θεωρούνται εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ελλάδα στο νευραλγικό κομμάτι της Ανάπτυξης. Αναμένεται να παρακολουθήσουμε πολύ υψηλό θέαμα και συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Άργους από Μ. Δευτέρα 29/4 έως Μ. Πέμπτη 2/5.

Ο ΑΣΕ Δούκας θεωρείται από τις παραδοσιακές ομάδες στις μικρές ηλικίες και από τους πολυνίκεις του θεσμού απαριθμώντας 6 κατακτήσεις του τροπαίου στην 32χρονη ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δούκας είναι και ο τελευταίος πρωταθλητής κατακτώντας το περυσινό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Δράμα. Και φέτος ο Δούκας εμφανίζεται πολύ δυνατός και φιλοδοξεί σε μια ακόμα κατάκτηση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Στραβομύτης.

Η ομάδα της Δράμας θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο Ελληνικό Handball, ενώ έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση στους Έφηβους τα τελευταία χρόνια με συνεχή παρουσία στις τελικές φάσεις. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Γ.Σ. Δράμας, όχι με την σημερινή του ονομασία ΓΣ Δράμα ’86, μετράει μία κατάκτηση Πρωταθλήματος Εφήβων τη σαιζόν 1985-1986. Η Δράμα ’86 προκρίθηκε στο Final Six ως δεύτερη στον όμιλο της Προσοτσάνης και έχει σαν στόχο την μεγάλη διάκριση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Θεόδωρος Τογανίδης.

Η ΧΑΝΘ είναι ακόμα μία από τις μεγάλες δυνάμεις στον τομέα της ανάπτυξης στην Ελλάδα με συνεχείς παρουσίες σε τελικές φάσεις και πολλές διακρίσεις, ενώ ειδικότερα στην κατηγορία των Εφήβων απαριθμεί  3 κατακτήσεις του Πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, με την τελευταία να είναι τη σαιζόν 2007-2008. Η φετινή ομάδα της ΧΑΝΘ παρουσιάζεται πάρα πολύ δυνατή και αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασε αήττητη μέχρι το Final Six. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Κοκτσίδης.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ, με μεγάλη ιστορία στην ανδρική ομάδα,  δεν έχει να επιδείξει κάποιο τρόπαιο στην ιστορία του θεσμού, όμως τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά στα Τμήματα Υποδομής με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται πλέον στις  μεγάλες δυνάμεις της Ανάπτυξης στην Ελλάδα, κάτι που φανερώνουν άλλωστε οι συνεχόμενες παρουσίες του σε τελικές φάσεις. Στο φετινό Final Six καλείται να κάνει την υπέρβαση και αναμένεται να είναι από τις εκπλήξεις του τουρνουά. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βασίλης Σκανδάλης.

Ο Φίλιππος Βέροιας είναι και στις μικρές ηλικίες, όπως και στην ανδρική ομάδα, ο «βασιλιάς» του αθλήματος. Πολυνίκης του θεσμού των Εφήβων με 7 κατακτήσεις και πολλά μετάλλια φιλοδοξεί φέτος να επιστρέψει στον θρόνο του μετά από 14 χρόνια καθώς το τελευταίο του Πρωτάθλημα Εφήβων το έχει κατακτήσει την σαιζόν 1998 – 1999. Θεωρείται η ομάδα με την μεγαλύτερη εμπειρία, καθώς πολλά μέλη της ομάδας αποτέλεσαν βασικά στελέχη της ομάδας στην Α1 Ανδρών φέτος. Προπονητές της ομάδας είναι το δίδυμο Σαράφης-Κούγιας.

Η ομάδα του Διομήδη Άργους, όπως και η ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα με την μικρότερη εμπειρία και κανένα τρόπαιο στην ιστορία του θεσμού. Η μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα είναι το χάλκινο μετάλλιο τη σαιζόν 2010-2011, παρόλα αυτά εμφανίζει μεγάλη συνέπεια τα τελευταία χρόνια με συνεχείς παρουσίες σε τελικές φάσεις χωρίς βέβαια να καταφέρει μια μεγάλη διάκριση, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει φέτος και με την βοήθεια του κόσμου του. Προπονητές της ομάδας είναι το δίδυμο ΔημητρούλιαςΒασιλόπουλος.

 

Μ. Δευτέρα 29/4

ΧΑΝΘ-ΠΑΟΚ

16:00

Διομήδης- Δράμα

18:00

Φίλιππος- Δούκας

20:00

 

 

Μ. Τρίτη 30/4

Δράμα- ΠΑΟΚ

10:00

Δούκας- ΧΑΝΘ

11:30

Διομήδης- Φίλιππος

13:00

 

ΠΑΟΚ- Δούκας

17:00

Φίλιππος- Δράμα

18:30

Διομήδης- ΧΑΝΘ

20:00

 

 

Μ. Τετάρτη 1/5

Δράμα- Δούκας

16:00

Διομήδης- ΠΑΟΚ

18:00

Φίλιππος- ΧΑΝΘ

20:00

Μ. Πέμπτη 2/5

Δούκας- Διομήδης

10:00

ΧΑΝΘ- Δράμα

11:30

ΠΑΟΚ- Φίλιππος

13:00