Αύξηση των τουριστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τις μέρες του Πάσχα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αύξηση των τουριστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τις μέρες του Πάσχα

Μάιος 08, 2013 - 19:17

Αισιοδοξία και για την καλοκαιρινή περίοδο

Ιδιαίτερα θετικά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η τουριστική κίνηση τις μέρες του Πάσχα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στην Πελοπόννησο, ενώ κάτι αντίστοιχο, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, συνέβη μόνο στην Κεντρική Ελλάδα ενώ κατεξοχήν τουριστικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα, σημείωσαν πτώση στον αριθμό των τουριστών.

Να σημειώσουμε δε πως ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας ανέφερε πως είχε πολλά χρόνια να δει τόσο κόσμο στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και σε ορεινές περιοχές όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, που η πληρότητα άγγιξε το 90%, ενώ και η περιοχή του Λεωνιδίου στην Αρκαδία είχε πληρότητα 100%, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης.

Η σύνδεση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες μεγάλες πόλεις φαίνεται πως βοήθησε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Πελοποννήσου - σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις με το Λονδίνο- ενώ και οι οδικοί άξονες έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουν συντομεύσει το χρόνο του ταξιδιού.

Απομένουν βέβαια ο Περιμετρικός της Καλαμάτας, η επέκταση της Ολυμπίας Οδού, η έναρξη των έργων στον Ανατολικό Άξονα και η ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη.

Επίσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιοχή φθηνότερη σε σύγκριση με τους κατεξοχήν ανταγωνιστές της, που είναι οι νησιωτικές περιοχές της χώρας και έτσι πολλοί προτίμησαν να κάνουν διακοπές τις μέρες του Πάσχα σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Μιλώντας για την τουριστική κίνηση η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι στην τόνωση του τουρισμού θα βοηθήσει περισσότερο και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας αλλά και η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία του να "βγει" στον αέρα ο διαγωνισμός . Πρόκειται για ένα έργο που θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα- ΣΔΙΤ.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της κας. Νικολάκου...

 

ZBcrl4BJSjU