Ερώτηση Ανδριανού για αποκατάσταση ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για αποκατάσταση ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο

Μάιος 21, 2013 - 11:04

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου ενετικού κτηρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά και την πρόσφατη πτώση εσωτερικού τμήματος του διατηρητέου Ενετικού κτηρίου που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο καθίσταται επιτακτικά αναγκαία η άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασής του, καθώς πέρα από τον κίνδυνο ολικής κατάρρευσης, υπάρχει και κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα, ενώ το έργο είναι ώριμο και έχουν γίνει οι σχετικές διαδικασίες, οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, που θα είχαν αποτρέψει την κατάρρευση, έχουν καθυστερήσει .

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Για ποιους λόγους δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου ενετικού κτηρίου πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο παρά το γεγονός ότι το έργο είναι ώριμο και έχουν γίνει οι σχετικές διαδικασίες.
Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα επισπευσθούν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης».