Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών Άργους: Να γίνει η ανάπλαση του κέντρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών Άργους: Να γίνει η ανάπλαση του κέντρου

Μάιος 29, 2013 - 20:32

Πριν από λίγες  ημέρες παρουσιάστηκε από τους μελετητές στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης , εμείς πιστοί στις απόψεις μας ως  κίνηση πολιτών ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ δια του εκπροσώπου μας, ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου ΓΚΑΡΚΑΣΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ, συνεδριάσαμε και συμφωνήσαμε: Να γίνει το έργο ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα πρέπει βέβαια εδώ να τονίσουμε, πως ο απαιτούμενος χρόνος διαβούλευσης ήταν πολύ λίγος, για ένα τόσο σημαντικό έργο, έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ,αλλά και να εμπεδώσουν μία τέτοια αλλαγή. Ακόμα θα πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

1)      Δεν συμφωνούμε με την έλλειψη σχεδιασμού πολύ μεγάλου μέρους του κέντρου(π.χ. πεζόδρομοι, πλατεία Δερβενακίων).

2)      Δεν συμφωνούμε με την παντελή έλλειψη σύνδεσης με τους αρχαιολογικούς χώρους ,μολονότι  υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (κας Χλέπα).

3)      Δεν έχουμε πειστεί από τους μελετητές και την Δημοτική Αρχή ,κατά πόσο δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η κυκλοφορία του κέντρου, λόγω της πεζοδρόμησης κάποιων δρόμων και την αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Κορίνθου.

4)      Δεν έχουμε πειστεί από τους μελετητές και την Δημοτική Αρχή, για τις 200 θέσεις parking που χάνονται , τόσο από την Λαϊκή Αγορά όσο και από την πεζοδρόμηση . Πως θα αντικατασταθούν;  Μήπως με την επέκταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης ; Άρα αυτό θα σημάνει περαιτέρω επιβάρυνση  στον οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών.

5)       Δεν έχουμε πειστεί από τους μελετητές και την Δημοτική Αρχή, πως θα διατηρηθούν οι θέσεις πωλητών  της Λαϊκής Αγοράς ,καθώς και ο εμπορικός της χαρακτήρας, χωρίς να δημιουργηθεί ασφυξία ,τόσο στους εμπόρους όσο και στους παραγωγούς, από την συρρίκνωση της στο 1/3. Επομένως  πως θα είναι λειτουργικότερη  και αποδοτικότερη η λαϊκή αγορά , που είναι ένας από τους οικονομικούς πνεύμονες του Δήμου και πως θα αντικατασταθούν οι χαμένοι πόροι της;

6)      Δεν έχουμε πειστεί από τους μελετητές και την Δημοτική Αρχή , αφότου συντελεστεί   η ολοκλήρωση του έργου, με ποιο τρόπο  θα συντηρούνται όλα αυτά τα έργα ,τα οποία  θα έχουν κατασκευαστεί;

7)      Δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για τον τελικό προϋπολογισμό του έργου.

      

 

 

 

 

Τέλος,  αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες εμείς ως ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση πολιτών ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ  με αίσθημα ευθύνης ,συμφωνούμε απόλυτα στο να γίνει ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο  της πόλης του Άργους, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί ο ιστορικός  της χαρακτήρας  και  βέβαια να ικανοποιηθούν οι παραπάνω παρεμβάσεις μας και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Βασικοί στόχοι της έκβασης ενός τέτοιου εγχειρήματος  θα πρέπει να είναι :

α) Η τόνωση της εμπορικότητας της πόλης.

β) Η εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της.

γ) Να έχει θετικό πρόσημο στην οικονομική και κοινωνική ζωή των δημοτών.

 

 

                                                        ΓΚΑΡΚΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

                                                                ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ