Άγχος και διαιτησία στέρησαν το πρωτάθλημα από τον Διομήδη (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άγχος και διαιτησία στέρησαν το πρωτάθλημα από τον Διομήδη (φωτογραφίες)

Ιούνιος 01, 2013 - 19:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

(ρεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος- φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος ). Με 25-24 η ΑΕΚ έσπασε την έδρα του Διομήδη και με 2-1 νίκες κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στο χαντ-μπολ.

Δυο ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν τον Διομήδη στην ήττα και του στέρησαν το πρωτάθλημα.Ο ένας λόγος ήταν το μεγάλο άγχος που είχαν οι παίκτες του με αποτέλεσμα να κάνουν σωρεία λαθών-μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο πούλησαν στον αντίπαλο δυο φορές την  μπάλα ενώ έβγαζαν αιφνιδιασμό.

Ο δεύτερος λόγος ήταν η διαιτησία τα σφυρίγματα των διαιτητών ευνόησαν σε πολλές περιπτώσεις την ΑΕΚ και σε ένα  αγώνα που κρίνεται στο γκολ,φυσικά και επηρεάζει την εξέλιξή του και ο Διομήδης δίκαια διαμαρτύρεται.

Εδώ βέβαια πρέπει να δούμε ότι σε αυτή την σειρά η ΟΧΕ η ομοσπονδία δηλαδή,έδειξε ότι προτιμούσε ως πρωταθλήτρια την ΑΕΚ και στον πρώτο αγώνα η διαιτησία δεν ήταν καλή ,στον δεύτερο αγώνα άλλαξε ξαφνικά η έδρα του αγώνα και το κερασάκι στην τούρτα έδεσε με τα σφυρίγματα των διαιτητών στο τρίτο παιχνίδι.

Εδώ βέβαια υπάρχει και ένα ηθικό θέμα,αφού το Άργος εκπροσωπείτε στην ομοσπονδία με δύο ανθρώπους τον Τάσο Χειβιδόπουλο που είναι μέλος του δ.σ. και τον Θανάση Νικολίτσα που είναι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας,ως ελάχιστο σεβασμό προς τον Διομήδη και τους φιλάθλους του Άργους θα πρέπει άμεσα (εάν δεν το έχουν ήδη κάνει) να δηλώσουν παραίτηση από το δ.σ. την  ΟΧΕ ο Χειβιδόπουλος και από πρόεδρος της ΚΕΔ ο Νικολίτσας.

Δεν πρέπει να ξεχνούν στην  ΟΧΕ ότι το Άργος και η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας έχουν στηρίξει το χαντ-μπολ, μονο για εφέτος έχουν χρηματοδοτήσει δυο διοργανώσεις την  τελική φάση του εφηβικού και τα τελικά των παμπαίδων που γίνονται στα τέλη του μήνα.Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι της ΟΧΕ τα ξέχασαν όλα μπροστά στην δημοσιότητα που θα έφερνε ένας τίτλος για την ΑΕΚ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό της Αγίας Τριάδας,ανάμεσά τους και 50 φίλοι της ΑΕΚ (δυστυχώς υπήρχαν και Αργίτες ) το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε γκολ-γκολ,η ομάδα του Άργους πήγε όμως στα αποδυτήρια με ένα καλό προβάδισμα τρία γκολ διαφορά.

Την διαφορά αυτή όμως την  έχασε γρήγορα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου,με ένα τρία μηδέν η ΑΕΚ ισοφάρισε κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Διομήδης να αγχωθεί περισσότερο,με τον Μπακαούκα η ΑΕΚ έβρισκε επιθετικές λύσεις (βέβαια του έδωσαν και δυο ανύπαρκτα πέναλτι) στο τέλος με διαφορά ενός γκολ για τη ΑΕΚ ο Διομήδης έχασε την  μπάλα σε δυο αιφνιδιασμούς,δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ στην τελευταία επίθεση και οι κιτρινόμαυροι πήραν την νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 8-8, 14-11 (ημχ), 18-16, 20-21, 24-25

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Καρκαλάτος, Μούγιτς, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 4, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 2, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 7.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 6, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 1/3-3/3. Κόκκινη: 47:10 Παπαδόπουλος (τρία δίλεπτα).

 

Αρβανίτης: «Παραμυθένια χρονιά»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Παίξανε πολύ καλά και οι δύο ομάδες αλλά στο φινάλε εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε πιο φρέσκα πόδια και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό για την ιστορία της ομάδας αυτό το νταμπλ. Τα παιδιά γράφουν καθημερινά ιστορία με τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Όλη τη χρονιά υπήρχε αρκετή πίεση και οικονομικά προβλήματα. Αλλά όλα τελείωσαν παραμυθένια σήμερα κα πλέον ξέρουμε ότι με τον Δημήτρη Λαζόπουλο θα έχουμε στη συνέχεια έναν άνθρωπο με όραμα δίπλα μας».

Δημητρούλιας:«Πρωταθλητές στα μάτια μου»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την νίκη της και το πρωτάθλημα. Για μένα οι παίκτες του Διομήδη είναι πρωταθλητές στα μάτια μου. Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται και εμείς πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Πιστεύω ότι το σύστημα του πρωταθλήματος μας αδίκησε πολύ, αλλά και η διαιτησία, αν και θα δω το βίντεο για να είμαι 100% σίγουρος. Πολύ πιστεύουν ότι με την ΑΕΚ δυνατή είναι και το χάντμπολ δυνατό, είναι όμως εξίσου σημαντικό να είναι δυνατός και ο Διομήδης και γενικά οι επαρχιακές ομάδες».(ρεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος- φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος ) www.argolidaportal.gr