Σε ρυθμούς Diomidis cup 2013

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σε ρυθμούς Diomidis cup 2013

Ιούνιος 04, 2013 - 13:10

Τελείωσαν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και πλέον όλων τα βλέμματα στρέφονται σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε αναλάβει ποτέ σαν σύλλογος, την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων 2013, το οποίο θα έχει την εμπορική ονομασία Diomidis Cup 2013 και θα διεξαχθεί από 24 ως 29 Ιουνίου 2013 στην περιοχή της Αργολίδας.

Το τουρνουά έχει την μορφή open διοργάνωσης (μπορούν να συμμετέχουν όσες ομάδες θελήσουν), διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ και απευθύνεται σε αθλητές γεννημένους τα έτη 1998-1999, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αθλητές από την επόμενη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των Μίνι.

Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης πέραν του αθλητικού έχει να επιδείξει έντονο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Handball και πολιτισμός συναντιούνται εδώ, στην γενέτειρα του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που θα συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί σε τρεις πόλεις του νομού μας, το Άργος, το Ναύπλιο και τη Νέα Κίο και σε τρία ή τέσσερα Κλειστά Γυμναστήρια (τα αντίστοιχα των πόλεων που προαναφέραμε και αυτό της Αγίας Τριάδας, σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν κατά πολύ τον αρχικό σχεδιασμό).

Φιλοδοξία μας είναι το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς σε Παγκόσμιο επίπεδο, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται (τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά) χρόνο με τον χρόνο, ώστε μετά από κάποια χρόνια να ανταγωνίζεται μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού. Θεωρούμε ότι η χώρα μας και δη η περιοχή της Αργολίδας έχει μοναδικά (ιστορικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά) πλεονεκτήματα τα οποία την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αυτής της φιλοσοφίας τις διοργανώσεις. Ήδη από φέτος, ομάδες από το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση προσδίδοντας της διεθνή χαρακτήρα και μια ιδιαίτερη αίγλη.

Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει προσδοκία και αναμένεται να υπερβούμε το αρχικό πλάνο  των 24 ομάδων. Ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να λάβουν μέρος, ενώ ήδη έχει αποδεχτεί την πρόταση μας μια ομάδα από τα Σκόπια και αναμένεται η απάντηση μιας ή δύο ομάδων από τη Σερβία.

Σηκώνουμε τα μανίκια λοιπόν και εργαζόμαστε για ένα μήνα σκληρά ώστε να φανούμε οργανωτικά αντάξιοι των προσδοκιών των φιλοξενούμενων μας.

Όπως αναφέραμε  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων είναι μια άκρως απαιτητική διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν πάνω από 24 ομάδες και συνολικά θα φιλοξενηθούν περισσότερο από 400 άτομα.

Από οργανωτικής πλευράς λοιπόν οι ανάγκες είναι αυξημένες και ως εκ τούτου είναι εκ των ων ουκ άνευ η συνεισφορά εθελοντών, ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κυκλοφορώντας τις τελευταίες μέρες στις πόλεις του Άργους, του Ναυπλίου και της Νέας Κίου ίσως έχετε παρατηρήσει τις αφίσες των εθελοντών για το DIOMIDIS CUP 2013. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η συμμετοχή σας ως εθελοντές σε αυτή την μεγάλη πρόκληση που έχουμε αναλάβει.

Σας περιμένουμε. Ο εθελοντισμός είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον τόπο μας και στον εαυτό σας πάνω από όλα.