Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε στην εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» καθαρίζοντας την Καραθώνα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε στην εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» καθαρίζοντας την Καραθώνα

Ιούνιος 05, 2013 - 13:02

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Για 18η συνεχή χρονιά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. συντονίζει την εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετείχαν διοργανώνοντας εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Καραθώνας.

Στρατιώτες, φοιτητές  από το πανεπιστήμιο xarvand , μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών,σύλλογοι και απλοί πολίτες  συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου στη θέση πηγαδάκι Καραθώνας και ανέλαβαν δράση.

Με την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη δράση πέρα του καθαρισμού οι εθελοντές καλούνταν να συμπληρώσουν το ειδικό Φύλλο Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών.

Οι εθελοντές, που πήραν μέρος στη διαδικασία καταγραφής, καθίστανται πολύτιμοι αρωγοί της εκστρατείας και συμμέτοχοι στην επιστημονική έρευνα που γίνεται μέσα από την συγκεκριμένη καταγραφή, που θα οδηγήσει στην αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου σε σημαντικό αριθμό ελληνικών ακτών, αλλά και στην εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τις πηγές προέλευσης τους.

Τα Φύλλα Καταγραφής έχουν σχεδιαστεί με τη βοήθεια του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

(Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

www.argolidaportal.gr