Κοσμοσυρροή παρά τη βροχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κοσμοσυρροή παρά τη βροχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (φωτογραφίες)

Ιούνιος 14, 2013 - 08:55

φωτογραφία eurokinissi-Τατιάνα Μπόλαρη

Παρά το ψιλόβροχο που έπιασε για άλλο ένα βράδυ στην Αγία Παρασκευή, πολλοί διαδηλωτές παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή, έξω από το κτίριο για να δηλώσουν τη διαφωνία τους στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Να σημειωθεί ότι, βροντερό παρών  έδωσαν και την Πέμπτη  χιλιάδες πολίτες στο ραδιομέγαρο της Λεωφόρου Μεσογείων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Το πρωί της Πέμπτης περισσότεροι από 10.000 πολίτες μέλη κομμάτων, οργανώσεων, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδίοικηση, σε νοσοκομεία, σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέλη συνδικαλιστικών ενώσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Ε.ΠΑ.Μ. συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στο αποκορύφωμα της συγκέντρωσης ο όγκος της διαδήλωσης άρχιζε από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και έφτανε έως και τον Σταυρό. Στη συγκέντρωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο γ.γ.. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα είναι. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας». Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ αρχή του νέου κατήφορου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια τηλεόραση. Με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας συνεχίζεται λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ανοιχτή γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν μετά το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να ζητήσουν από τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως και τη Δευτέρα με την εξαίρεση των μέσων που αναμεταδίδουν το ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στο ραδιομέγαρο, εν τω μεταξύ, θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, EBU Ζαν Πολ Φιλιπότ, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο. Στις 19:00 το απόγευμα, τέλος, τα ορχηστρικά σύνολα της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν άλλη μια συναυλία, όπως, άλλωστε, συμβαίνει κάθε βράδυ με την αυθόρμητη και δωρεάν συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.(ρεπορτάζ protothema.gr-φωτογραφίες eurokinissi)