Δήμος Άργους – Μυκηνών: Έφεραν αποτέλεσμα οι πιέσεις προς το Υπ. Ανάπτυξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Έφεραν αποτέλεσμα οι πιέσεις προς το Υπ. Ανάπτυξης

Ιούνιος 14, 2013 - 14:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 

Οι πιέσεις του Δήμου Άργους – Μυκηνών προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Αντ. Υποδ. Μετ. & Δικτύων έφεραν αποτέλεσμα. Την Τετάρτη 12-6-2013 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στη Λαϊκή Αγορά Άργους   από 6μελές κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών.   

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις και κατασχέθηκαν προϊόντα απομιμήσεων (μαϊμού): καπέλα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, παντελόνια, μπλούζες μακό, ζώνες, τσάντες.

Για τα κατασχεθέντα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταστροφής.

Θέλουμε να καθησυχάσουμε τον εμπορικό κόσμο, τόσο το στεγασμένο εμπόριο όσο και τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς  πως έχουν μπει στο στόχαστρο όλες οι παράνομες εμπορικές δραστηριότητες. Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές να μην ενθαρρύνουν αγορές υπόπτων προϊόντων και εμπόρων. Είναι σαφές πως οι παράνομες συναλλαγές αποβαίνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αποδεικνύει πως θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του την αναβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς  και την εξυγίανσή της από στοιχεία παραεμπορίου. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη των υγειών συμφερόντων των παραγωγών και νομίμων εμπόρων. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ψηφίστηκε νέος σύγχρονος κανονισμός για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Στο σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου η Πλατεία Δημοκρατίας (Λαϊκή αγορά)  κατέχει περίοπτη θέση, ενοποιημένη λειτουργικά με το υπόλοιπο κέντρο.