Κέντρο Παρακολούθησης Έργων δημιουργήθηκε στο νέο Δημαρχείο Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κέντρο Παρακολούθησης Έργων δημιουργήθηκε στο νέο Δημαρχείο Άργους-Μυκηνών (φωτογραφίες)

Ιούνιος 19, 2013 - 11:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

2 νέα σχολεία σε φάση δημοπράτησης-

Προχωρούν με σύγχρονη διοίκηση όλα τα τεχνικά έργα-

Τα 2 νέα σχολικά κτίρια (που βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης), η αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και το σχέδιο πόλης αποτελούν ορόσημα για τα τεχνικά έργα του δήμου ενώ, παράλληλα, τρέχουν έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Αποδεικνύουμε πως με καθημερινή δουλειά και αποφασιστικότητα έχουμε αφήσει πίσω τα κακό μας παρελθόν.
Για την παρακολούθηση των έργων και χρονοδιαγραμμάτων, δημιουργήθηκε πολύ κοντά στο γραφείο του Δημάρχου Κέντρο Παρακολούθησης Έργων και διαδικασιών ΕΣΠΑ. Στο κέντρο παρακολούθησης έργων συνεργάζονται και συντονίζονται, καθημερινά, οι αρμόδιοι μηχανικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τα έργα που τρέχουν παράλληλα είναι πολλά και ο καθημερινός συντονισμός τους αναγκαίος για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε το νέο χώρο που δημιουργήθηκε και ενημέρωσε για τεχνικά έργα που υλοποιούνται, σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σημείωσε, πως, ήδη από τα 7 σχολεία που έχει καταθέσει έτοιμες μελέτες, έχουν, μέχρι στιγμής, εγκριθεί τα 2 σε Κουτσοπόδι και Ίναχο ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθύμισε πως από τις επιβεβλημένες από την κυβέρνηση συνενώσεις σχολείων, το δημοτικό Σχολείο της Λυρκείας επαναλειτούργησε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα για να στεγάσει τους μαθητές των γύρω περιοχών. Όλα τα σχολεία έχουν αναβαθμιστεί και όλες οι δημοτικές ενότητες. Ιδιαίτερα στο νότιο τόξο, οι παραλίες καλλωπιστήκαν και πλήθος λουόμενοι τις απόλαυσαν, πολύ περισσότεροι από το παρελθόν.

Σχετικά με το σχέδιο πόλης ο δήμαρχος σημείωσε: «Το Σχέδιο πόλης, μετά από 30 χρόνια κατορθώσαμε να το ξεκολλήσουμε και έχει πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να γίνει η πράξη εφαρμογής, ελπίζουμε εντός του έτους. Ένα έργο που ξεκίνησε το 1983 και θα έπρεπε να τελειώσει σε 4-7 χρόνια, καρκινοβατούσε όλα αυτά τα χρόνια, όταν ένας ολόκληρος λαός έφτιαξε μια άλλη πόλη δίπλα από εμάς. Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε πράξη εκείνα που μπορούμε και για αυτά που ο λαός μας έφερε εδώ. Όταν οι άλλοι δήμοι πεθαίνουν, ο δικός μας ο δήμος ανεβαίνει. Αυτές είναι οι απαντήσεις για όλους εκείνους που δεν έχουν να πουν καλή κουβέντα για τον τόπο τους…Παρουσιάζουμε έργα εκατομμυρίων όταν άλλοι δήμοι δεν μπορούν  να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες.»

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της ανακύκλωσης, δήλωσε πως «προετοιμάζουμε πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων, προς όφελος του Δήμου, και όχι ορισμένων που πλουτίζουν στο όνομα του περιβάλλοντος. Έχουμε ήδη τονίσει στην περιφέρεια πως ανακύκλωση θα κάνουμε όταν μας φέρουν φορτηγά και έχουμε συμφωνήσει πόσα χρήματα θα πληρώνουν στο Δήμο, χωρίς ενδιάμεσους…
Συνολικά, στο δήμο μας μέσα σε δύο χρόνια και τρεις μήνες έχει παραχθεί έργο που δεν είχε γίνει τα τελευταία 50 χρόνια.» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr