«Με τη ματιά στο χρόνο» του Γεωργίου Κόνδη (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Με τη ματιά στο χρόνο» του Γεωργίου Κόνδη (φωτογραφίες)

Ιούνιος 19, 2013 - 16:09

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Παρουσιάστηκε  το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο Άργους, το νέο βιβλίο του Κοινωνιολόγου Γεωργίου Η. Κόνδη με τίτλο «Με τη ματιά στο χρόνο».
Πρόκειται για μια διεισδυτική ματιά σε μια μεγάλη χρονική περίοδο που ξεκινά με την ευφορία της πολιτικής μεταβολής μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 και τελειώνει με μια νέα εθνική καταστροφή σήμερα. Τι συνέβη σε μια χώρα και σε μια κοινωνία που ξεκίνησαν με μεγάλη αισιοδοξία και ενθουσιασμό σε μια πορεία οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης, για να φτάσουν στο ακριβώς αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα;
Τέσσερις συμπολίτες μας ανέλυσαν και παρουσίασαν τάσεις και απαντήσεις που ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου, προσθέτοντας τις δικές τους πλούσιες εμπειρίες και απόψεις σ’ ένα διάλογο αναζήτησης νέου κοινωνικού νοήματος και οραματισμών.  
Ο Μπάμπης Αντωνιάδης με μια εξαιρετική παρουσία στα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης ανέδειξε τη πολιτισμική διάσταση του διαλόγου και τη σημασία του για την αναζήτηση απαντήσεων στα καίρια ερωτήματα που θέτουν οι καιροί.
Ο Κώστας Δανούσης, με δεκάδες εξαιρετικές εκδόσεις στο ενεργητικό του, παρουσίασε τα στοιχεία μιας κρίσης που δεν είναι κυρίως οικονομική αλλά πρωτίστως συμπεριφορών, τρόπου σκέψης και στάσεων ζωής.
Ο Δημήτρης Μπαλιάτσας, με σημαντική καθημερινή παρουσία στο δύσκολο χώρο των εκδόσεων,  κατέδειξε το ρόλο του δοκιμιακού λόγου στην ψηλάφηση των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον Πολίτη.
Ο φιλόλογος Βασίλης Τσιλιμίγκρας, με μια επίσης εξαιρετική κοινωνική παρουσία και πορεία  συντόνισε τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση που  ακολούθησε.
Η έκδοση έγινε από τις εκδόσεις ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ του Κ. Π. Ουλή και η παρουσίαση με τη στήριξη της ΚΕΔΑΜ και τη φιλική συμμετοχή του ΙΕΚ Πελοποννήσου Μαγειρικής Τέχνης.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Κοδέλας ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος ,δημοτικοί σύμβουλοι και βιβλιόφιλοι.
(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr