Ο Γκάτζιος βραβεύει το Ίδρυμα Λαμπράκη στα εγκαίνια του Αγροτουρισμού 2013

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γκάτζιος βραβεύει το Ίδρυμα Λαμπράκη στα εγκαίνια του Αγροτουρισμού 2013

Ιούλιος 04, 2013 - 19:07

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 στο Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Γιορτής Αγροτουρισμού και ταυτόχρονα με την έναρξη του Μουσικού Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο και του Φεστιβάλ των Επιδαυρίων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ο Δήμαρχος Επιδαύρου θα αποδώσει τιμητική πλακέτα στο Ίδρυμα Λαμπράκη προκειμένου έτσι να τιμηθεί η σημαντική προσωπικότητα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη για την προσφορά του στο Δήμο Επιδαύρου.

Το 1998, ο Χρήστος Λαμπράκης, με το Ίδρυμα Λαμπράκη, το Δήμο Επιδαύρου, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διοργανώνουν για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο το Πανηγύρι Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ο Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό του οποίου κορωνίδα αποτελούν τα τοπικά, αγνά παραδοσιακά προϊόντα, η γαστρονομία και ο πολιτισμός, στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με το φυσικό κάλλος της Επιδαύρου.

Η Επίδαυρος ως πρωτοπόρος στο τομέα αυτό άνοιξε τον δρόμο και για αντίστοιχες γιορτές αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο θεσμός καθιερώθηκε και στηρίχθηκε από πρόσωπα και φορείς και φέτος για 16η χρονιά θα εορταστεί έχοντας αντίκτυπο πανελλαδικής εμβέλειας .