Να παρθούν πίσω οι 20 απολύσεις στο “Barcelo Hydra Beach” της Ερμιόνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Να παρθούν πίσω οι 20 απολύσεις στο “Barcelo Hydra Beach” της Ερμιόνης

Ιούλιος 09, 2013 - 12:55

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
email: idypal.argolidas@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6978937683

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να παρθούν πίσω οι 20 απολύσεις στο “Barcelo Hydra Beach”

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, συμπαραστέκεται στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους και καταγγέλλει τις πρόσφατες άδικες και παράνομες απολύσεις 20 εργαζομένων, συνολικά γύρω στις 100 το τελευταίο διάστημα, από την Ξενοδοχειακή μονάδα “Barcelo Hydra Beach” στην περιοχή της Θερμησίας, με το πρόσχημα τη λήξη συμβάσεων.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους!
Το τελευταίο διάστημα εργοδοσία, κυβερνήσεις και κόμματα που είναι εναρμονισμένα με τις πολιτικές της Ε.Ε., έχουν καταφέρει συντριπτικό πλήγμα σε μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι σαρωτική η επίθεση που δέχονται και οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού-Τουρισμού, προκειμένου να ωφεληθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγάλες αλυσίδες.
Είναι ανάγκη η οργάνωση του αγώνα από τα κάτω για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να γίνει κάθε χώρος δουλειάς κάστρο αντίστασης και διεκδίκησης, με απομόνωση των δυνάμεων που έβαλαν και βάζουν πλάτη, για τα τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Πλάτη για να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιταγές της εργοδοσίας έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Πρέπει να απαλλαχτούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που από τη μια «συμπαραστέκεται» τάχα και από την  άλλη τα παραδίδει όλα στα αφεντικά. Το ίδιο έκανε και ο κ. Πρόεδρος του Ε.Κ. Ναυπλίου που δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των απολυμένων για συμπαράσταση και οργάνωση του αγώνα τους με το πρόσχημα ότι ήταν ήδη εκεί το ΠΑΜΕ. Αυτό τους ενοχλεί…! Καθώς και η γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτιστικών Καταστημάτων Ερμιονίδας, που είναι και μέλος της Διοίκησης του Ε. Κ. Ναυπλίου, κουβέντα δεν είπε και απέτρεψε μάλιστα και τους εργαζόμενους από το να διεκδικήσουν το δίκιο τους!
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία όλων των κλάδων, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συναδέλφους.
Να διεκδικήσουμε την ανάκληση των απολύσεων και τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας όλων των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία υποχώρηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας!
-------------------------------------------------------------
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Το σωματείο μας καταγγέλλει τις σχεδιασμένες, τρομοκρατικές πρόσφατες απολύσεις 20 ξενοδοχοϋπαλλήλων, συνολικά 100 το τελευταίο διάστημα, από την Ξενοδοχειακή μονάδα “Barcelo Hydra Beach” στην περιοχή τις Θερμησίας, με πρόσχημα τη λήξη συμβάσεων.
        Η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων αποδεικνύει την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεργοδοτών, να αυξήσουν την κερδοφορία τους, με τη στήριξη των κυβερνήσεων, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αλλά και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
        Η εργοδοσία, με διάφορα τερτίπια, προσπαθεί να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με την απόλυση, για να υποκύψουν στις μειώσεις μισθών, την απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση, ώστε να μην μπορεί κανείς να σηκώσει κεφάλι, να αντιδρά, να παλεύει.
Να μην υποκύψουμε στη τρομοκρατία, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε.
        Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία όλων των κλάδων, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
        Καταγγέλλουμε επίσης την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, που δεν καλεί εκλεγμένο μέλος του σωματείου μας, στη Διοίκηση του Ε.Κ., στις συνεδριάσεις, γιατί φοβάται την αντιπαράθεση σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο είναι οι απολύσεις εργαζομένων, ρίχνοντας «τουφεκιές στον αέρα», αντί ουσιαστική στήριξη!
        Να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που από τη μια τάχα συμπαραστέκεται στα λόγια και από την άλλη βάζει πλάτη για να περάσουν όλες οι αντεργατικές –αντιλαϊκές επιλογές κυβερνήσεων και εργοδοτών.
        Η επιλογή του αγώνα δεν είναι, μόνο δυνατή, αλλά και αναγκαία, αν θέλουμε να ανατρέψουμε την υπάρχουσα  κατάσταση.
        Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της εργοδοσίας και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Δεν μπορεί κανένας να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας.
Καμία υποχώρηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας!!
Συνάδελφοι ξεσηκωθείτε!!
Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συναδέλφους.
Να διεκδικήσουμε την ανάκληση των απολύσεων και τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας όλων των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ