Καμπόσος: Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις κατά των αποφάσεων που υποβαθμίζουν τους Δήμους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος: Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις κατά των αποφάσεων που υποβαθμίζουν τους Δήμους

Ιούλιος 09, 2013 - 14:54

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 

Δηλώσεις κατά των κυβερνητικών αποφάσεων που στερούν υπηρεσίες από τους Δήμους έκανε τη Δευτέρα 8/7/2013 ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος: «Για άλλη μια φορά, άλλο ένα χτύπημα στους Δήμους. Οι φημολογούμενες αποφάσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών δείχνουν για άλλη μια φορά τη γύμνια αυτού του κράτους. Δείχνουν πόσο θέλουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά των Δήμων.

Όσον αφορά το Δήμο Άργους - Μυκηνών, δεν διαθέτουμε πλεονάζοντες δημοτικούς αστυνομικούς, ούτε πλεονάζουσες δυνάμεις σχολικών φυλάκων, ούτε καθαρίστριες σχολείων. Όλοι γνωρίζουν πόσο αγώνα κάναμε για να φέρουμε αυτούς τους δημοτικούς αστυνόμους, με διαδικασίες αποσπάσεων από την Αθήνα, σε πρώτη φάση και μετά μετατάξεων. Με αυτούς τους δημοτικούς αστυνομικούς λειτουργήσαμε την ελεγχόμενη στάθμευση και το κυκλοφοριακό, το παραεμπόριο, τη λαϊκή αγορά και τις εμποροπανηγύρεις…

Τονίζω πως δεν πρέπει να είναι πάντα ο δήμος το εύκολο θύμα των κυβερνητικών αποφάσεων. Μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν έχει υψώσει καμία φωνή ούτε σθεναρή αντίσταση απέναντι σε όλους εκείνους  που αποφασίζουν πώς θα λειτουργήσουν οι Δήμοι. Δεν πρόκειται να μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι άλλο πια. Κάτω τα χέρια από τους δήμους.

Θυμίζουμε σε όλους πως οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για το 2% του χρέους. Οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι για το 98%!    

Καταγγέλλω τη δοτή ηγεσία της ΚΕΔΕ, διότι αυτά που λέει είναι ανακόλουθα και ουδέποτε ύψωσε σθεναρή φωνή. Και σαν αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ανακοινώνω πως σε συνεργασία με τον πρόεδρο έχουμε  σύσκεψη την Τετάρτη για να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν θα επιτρέψουμε άλλες αλητείες σε βάρος των δήμων.

Συνοψίζω, η Δημοτική αστυνομία μας έχει ελάχιστα άτομα, κάτω από 10 με έργο που περιλαμβάνει την ελεγχόμενη στάθμευση, τις λαϊκές αγορές, το παραεμπόριο. Οι σχολικοί φύλακες έχουν ένα τεράστιο φόρτο σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα και είναι απαράδεκτο να μιλάμε για να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Όσον αφορά τις σχολικές καθαρίστριες, η θέλησή μας για στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής στα σχολεία πέφτουν στις πλάτες αυτών των ανθρώπων, που εργάζονται αγόγγυστα και με πολύ χαμηλά ημερομίσθια.

Η υπομονή μας εξαντλείται. Και έχουμε πάρει ήδη απόφαση κάποιοι δήμαρχοι να παρακάμψουμε την ηγεσία της ΚΕΔE και να ξεκινήσουμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας.»