Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές σε οικίες στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές σε οικίες στην Αργολίδα

Ιούλιος 09, 2013 - 20:30

Συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμα ένα συνεργό του

Συνολικά από την εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -4.500- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και κλοπής σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (8-7-2013) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, για ληστεία και κλοπή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα ένα συνεργό του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, προχθές (7-7-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας, μπήκε σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και κάρτες ανάληψης χρημάτων. Στη συνέχεια με τη χρήση αυτών προέβη σε αναλήψεις χρημάτων από υποκαταστήματα τραπεζών.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 34χρονος εντοπίστηκε να επιβαίνει σε όχημα και συνελήφθη, ενώ το όχημα που επέβαινε κατασχέθηκε.

Επιπλέον, όπως πρόεκυψε, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, την 27-6-2013 το πρωί, στην Τραχειά Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα, τα οποία με τη χρήση σωματικής βίας διατήρησαν στην κατοχή τους, ενώ στη συνέχει τράπηκαν σε φυγή.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

Το χρηματικό ποσό των -2.942- ευρώ.
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Ένα (1) ζευγάρι γάντια, ένα (1) κασκόλ και μία (1) κάρτα «PASPARTU».
Μεγάλο αριθμό κλειδιών οικιών και οχημάτων.
Βιβλιάρια καταθέσεων και τέσσερις (4) επιταγές, οι οποίες όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2009 από ημεδαπή.
Διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων ερευνάται.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.