Ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας για άνοιγμα των προσφορών για τα σκουπίδια (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας για άνοιγμα των προσφορών για τα σκουπίδια (video)

Ιούλιος 16, 2013 - 19:17

Το "πράσινο φως" έδωσε σήμερα με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή στην επιτροπή διαγωνισμού για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των τριών εταιρειών που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της στη 13:30 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» και ενέκρινε την συνέχιση στο επόµενο στάδιο του Διαγωνισµού, δηλαδή στο στάδιο της Αξιολόγησης του Φακέλου Β' (Οικονομική Προσφορά), και των τριών Διαγωνιζομένων που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στις 11 Ιουλίου:
            (1)       ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΗΛΕΚΤΩΡ  Α.Ε.»
            (2)       «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»

            (3)       ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.».

Οι τρεις παραπάνω εταιρείες σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και στη συνεδρίαση πληρούν τις προϋποθέσεις που είχαν ορισθεί από την επιτροπή διαγωνισμού και την αναθέτουσα αρχή και κατέθεσαν πλήρεις φακέλους με εγγυητικές επιστολές ύψους 350 χιλιάδων ευρώ και μπορούν σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της επιτροπής να συνεχίσουν στην φάση του ανοίγματος των προσφορών που δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά αναφέρονται και οι χώροι που προτείνει η κάθε εταιρεία.

Όπερ σημαίνει ότι στη συνέχεια θα ανακοινωθούν και στην οικονομική επιτροπή οι προσφορές και τα μέλη της θα κάνουν την τελική επιλογή και θα αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος, κάτι που πολλές φορές τονίστηκε στη συνεδρίαση, μέχρι τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τέλος του 2013 θα έχει επιλεγεί ο οριστικός ανάδοχος και πλέον θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κα. Νικολάκου, ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την συνεργασία τους καθώς και τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού και τόνισε πως το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα έργο που ανήκει σε όλους, αφού και η μείζονα μειοψηφία έχει ψηφίσει και έχει βοηθήσει σε αυτό.

Τόνισε δε πως "Η σοβαρότητα και η ταχύτητα με τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει τις διαδικασίες αποτελούν εγγύηση ότι η επιλογή αναδόχου θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης" και συπλήρωσε πως έγινε   ένα ακόμα σταθερό και αποφασιστικό βήμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση μέλους της επιτροπής τόνισε ότι όταν θα ανοιχθούν οι προσφορές και θα επιλεγεί ο ανάδοχος θα γίνουν γνωστά και ζητήματα που αφορούν στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος επανέλαβε ότι η διαχείριση γίνεται με ΣΔΙΤ κάτι που σημαίνει πως ο ιδιώτης βάζει χρήματα και αυτό δείχνει ότι η Περιφέρεια έχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ε.Τ

eXhtDJAlK9Y