Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης σε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης σε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Μάρτιος 13, 2012 - 13:26

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου με θέμα «Αξία των υγροτόπων στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στη διαχείριση του νερού» που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, από 9 ως 11 Μαρτίου 2012.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους δύο σημαντικούς υγροτόπους της Ανατολικής Πελοποννήσου, να καταλάβουν την αξία τους και να ευαισθητοποιηθούν για τους κινδύνους που τους απειλούν. Στο σεμινάριο, που διεξάχθηκε τόσο στις αίθουσες του ΚΠΕ Ν. Κίου όσο και στα εξωτερικά πεδία των υγροτόπων της Ν. Κίου και του Μουστού, επιμορφώθηκε ομάδα ενηλίκων περίπου 50 ατόμων από όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εκπαιδευτικοί. Το Πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στους υγροτόπους της Ν. Κίου και του Μουστού για την παρατήρηση πουλιών, υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και θεωρητικά μαθήματα στο πνευματικό κέντρο της Κίου.
Μεταξύ των κύριων εισηγητών του σεμιναρίου ήταν η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, κα. Αναγνωστοπούλου Μαρία με παρουσίαση θέματος «Οι υγρότοποι: λειτουργίες, αξίες και απειλές» και ο κ. Τρυφωνόπουλος Γιώργος, Βιολόγος με παρουσίαση αναφορικά με τον υγροτόπο Μουστού «Μια περιοχή απόλυτης προστασίας». Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο Μουστό όπου με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού παρακολούθησης όλοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν τα διάφορα είδη πουλιών που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον υγρότοπο.
Οι εργασίες του σεμιναρίου έκλεισαν την ίδια μέρα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου, περιηγήθηκαν στην Αίθουσα Ερμηνείας Περιβάλλοντος και ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστατευόμενη περιοχή, για τη μεγάλη σημασία του υγροτόπου Μουστού για τα μεταναστευτικά πουλιά καθώς και την ανάγκη διατήρησής του σε λειτουργική κατάσταση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

pQDOjW1dRcA