Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα (photos&video)

Ιούλιος 31, 2013 - 11:17

Μετά τις αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κορινθία- Άργος και Μεσσηνία σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες  εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην Αρκαδία και στην υπόλοιπη Αργολίδα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Η επιχείρηση είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.//

 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται από το πρωί σε καταυλισμούς Ρομά, στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις πρωινές ώρες σήμερα (31-07-2013), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Η επιχείρηση αυτή, είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Η επιχείρηση, που πραγματοποιείται παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων:

- έχουν ελεγχθεί 220 άτομα, 149 ημεδαποί και 71 αλλοδαποί,

- έχουν ελεγχθεί 95 οχήματα,

- έχουν προσαχθεί 73 άτομα, 36 ημεδαποί και 37 αλλοδαποί,

- έχουν συλληφθεί 22 άτομα, 13 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί:

  • 12 ημεδαποί Ρομά, για κλοπή ρεύματος (επιπλέον για ένα από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και για άλλους δύο (2) εντάλματα σύλληψης)
  • 1 ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • 8 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα.
  • 1 αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα-αποφάσεις

- έχουν κατασχεθεί :

  • 180 μέτρα καλώδια τα οποία βρέθηκαν σε παραπήγματα Ρομά και χρησιμοποιούνταν για την παράνομη ηλεκτροδότηση τους.
  • 2 δίκυκλα.
  • Πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και γεωργικών μηχανημάτων.

δείτε το βίντεο  www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view...