Ικανοποίηση και συγκίνηση στην Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου για το πέρας του διαγωνισμού για τα απορρίμματα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ικανοποίηση και συγκίνηση στην Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου για το πέρας του διαγωνισμού για τα απορρίμματα (video)

Ιούλιος 31, 2013 - 19:02

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ικανοποίηση και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έγκριση των πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού για την ολοκλήρωση και της β' φάσης και την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και αυτό γιατί η Οικονομική Επιτροπή ήταν η αναθέτουσα αρχή και το έργο που είχε να επιτελέσει ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αφού υπήρχε ο κίνδυνος των ενστάσεων αλλά και ο "πόλεμος" που δέχθηκε η επιτροπή και η Περιφέρεια για το θέμα των απορριμμάτων από διάφορους κύκλους.

Σίγουρα υπάρχει δρόμος αρκετός, αλλά τώρα η ευθύνη είναι κατά μεγάλο μέρος του αναδόχου, για να προχωρήσει... και δεν πρέπει να μειώνεται η μέχρι τώρα προσπάθεια που κατεβλήθη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου είχε μόνο καλά λόγια να πει σήμερα για όλους όσοι συνέβαλαν στο να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Καλά ήταν τα λόγια και από τα άλλα μέλη της επιτροπής - και τα μέλη της μειοψηφίας, πλην του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει μεγάλο κόστος για τους πολίτες και για αυτό δεν ψήφισε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού.

Να σημειώσουμε πως βάσει των όσων ειπώθηκαν δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές στις προσφορές των εταιρειών και αυτό κρίθηκε σημαντικό, και η επιλογή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ έγινε λόγω "σημείων" και λόγω υπεροχής στα κριτήρια που είχαν τεθεί βάσει μαθηματικού τύπου.

Επελέγη "η πιο γρήγορη, οικονομική και περιβαλλοντική προσφορά" σε σχέση με τις τρεις προσφορές.

 

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με τις τοποθετήσεις όλων των αιρετών μελών καθώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που συνέβαλαν στο να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα.

ε.τ.

RXs-jA_ra5I