Υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης εκβίαζαν επιχειρηματία του Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης εκβίαζαν επιχειρηματία του Ναυπλίου

Μάρτιος 13, 2012 - 15:30

 Σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος και της εκβίασης επίσης σε βαθμό κακουργήματος. Τα στελέχη του υπουργείου εμπλέκονται σε υπόθεση εκβιασμού πολύ γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ναυπλίου.
Τα δύο στελέχη συνελήφθησαν χθες Δευτέρα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος  στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 120.000 ευρώ.  Τα ονόματα των υπαλλήλων δόθηκαν στη δημοσιότητα και πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λιάκο του Ηλία (γεννηθείς στις 19-10-1951) και Κωνσταντίνο Καζαζάκη του Ιωάννη (γεννηθείς στις 17-7-1951)/
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά τα δύο επίορκα στελέχη του υπουργείου προσέγγισαν τον επιχειρηματία λίγο αφότου εκείνος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την έγκριση επιχορήγησης για τουριστική επένδυση την οποία επιθυμούσε να κάνει στον Νομό Αργολίδος. Σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τις οποίες είχαν μαζί του διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να προχωρήσει η «υπόθεσή του», τότε εκείνος όφειλε να τους καταβάλει 120.000 ευρώ.
Το ραντεβού κλείστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12ης Μαρτίου, πολύ κοντά στον σταθμό του Κεραμεικού στην Αθήνα. Παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας και τα δύο στελέχη του υπουργείου. Λίγο μετά την παράδοση της τσάντας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους. Ακολούθησε, σήμερα, η προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και η παραπομπή τους σε ανακριτή, όπου και θα κληθούν να απολογηθούν για τα δύο κακουργήματα.