Μπούκουρης:Μνημείο λαϊκισμού και εθελοδουλίας η ανακοίνωση Γραμματικόπουλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπούκουρης:Μνημείο λαϊκισμού και εθελοδουλίας η ανακοίνωση Γραμματικόπουλου

Αύγουστος 01, 2013 - 22:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για άλλη μια φορά, η ανακοίνωση του κ. Γραμματικόπουλου, αποτελεί μνημείο λαϊκισμoύ.

Όλοι ξέρουν την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του πρωτοδικείου.

Όλοι ξέρουν (ή καλύτερα όσοι φροντίζουν να μαθαίνουν τι γίνεται στο Δήμο), ότι εκτός της κοινοποίησης της απόφασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν υπάρξει και πιέσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Άρα το να φωνασκείς περί ύπνου και ξύπνιου, εκτός από μνημείο λαϊκισμού, καταντά και γραφικό, ιδίως όταν συνήθως αυτές οι φωνασκίες «τρακάρουν» με την πραγματικότητα.

Επίσης όμως όλοι ξέρουν ότι το Άργος προσφέρει δωρεάν στέγαση στην υπηρεσία του πρωτοδικείου, και πατώντας πάνω σε αυτό η εν λόγω υπηρεσία «πιέζει» για δωρεάν παραχώρηση κτιρίου μέσα στα όρια του ιστορικού κέντρου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο κτίριο του τελωνείου.

Η σημερινή Δημοτική αρχή σε τέτοιες «πιέσεις», δεν πρόκειται να ενδώσει. Η εντολή που έχει πάρει από τον κόσμο, είναι να προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου, να αξιοποιεί την περιουσία του Δήμου, και να έχει αναπτυξιακό όραμα.

Δυστυχώς η λογική του κ. Γραμματικόπουλου είναι λογική εθελοδουλίας, μιζέριας, που χαρακτηρίζει επαίτες και όχι Δημοτική αρχή. Εμείς δεν μπαίνουμε σε λογική πλειστηριασμού με έπαθλο τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες με οποιοδήποτε τίμημα.

Θεωρούμε ότι η πόλη του Ναυπλίου δεν μπορεί να χαρίζει τα στολίδια της ιστορικής πόλης με μόνο όφελος την «χαριστική» παραμονή μιας υπηρεσίας που δικαιωματικά της ανήκει. Υπενθυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο ονομάζεται «Πρωτοδικείο Ναυπλίου».

Την πόλη του Ναυπλίου την οραματιζόμαστε διαφορετικά, και όχι με την λογική της ποσότητας των δημοσίων υπηρεσιών που φιλοξενεί, χωρίς όρους και πρόγραμμα.

 Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε, και αν παρ ελπίδα χρειαστεί να πούμε και κανένα όχι, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και την κοινή λογική.

Πιστεύουμε ότι η πόλη και ο Δήμος αξίζουν περισσότερα.

 

Μπούκουρης Παναγιώτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλίεων

 

1/08/13