Ο Ανδριανός στα εγκαίνια της Εστίας Πολιτισμού και στο Μουσείο Παιγνιδιών στην Ερμιόνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός στα εγκαίνια της Εστίας Πολιτισμού και στο Μουσείο Παιγνιδιών στην Ερμιόνη

Αύγουστος 19, 2013 - 14:46

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

 

Εγκαινιάζουμε σήμερα δύο νέους θεσμούς για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία της Ερμιόνης - την Εστία Πολιτισμού και το Μουσείο Παιγνιδιών.

Και ταυτόχρονα τιμάμε τους ανθρώπους που, με τη ζωή, το έργο και την προσφορά τους συνέβαλαν και συμβάλλουν στον διαρκή εμπλουτισμό και την αναβάθμιση των τοπικών μας κοινωνιών.

Τιμάμε βεβαίως την μνήμη του δασκάλου Μιχαήλ Παπαβασιλείου, ενός πνευματικού ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα με το σημάδι της παιδείας και της φιλοπατρίας τους μαθητές του, αλλά και μας κατέλιπε σημαντικά τεκμήρια πολιτισμού και ένα πάντα ζωντανό παράδειγμα συμμετοχής και προσφοράς.

Και ταυτόχρονα, τιμάμε την ιστορία και το έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου που συνεχίζει σ' αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον την πατρίδα μας να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Εύχομαι τόσο η Εστία, όσο και το Μουσείο να γίνουν αφορμή ώστε οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες τους να γνωρίσουν βαθύτερα την ιστορία του τόπου μας, αλλά και να συναισθανθούν, μέσα από τα υλικά και άυλα τεκμήρια του πολιτισμού μας, τους δεσμούς που μας συνέχουν ως κοινωνία ενωμένη στις καλές όσο και στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας. Γιατί αυτή η αίσθηση της ενότητας, της συνέχειας και της κοινότητας του νοήματος είναι εντέλει και η προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον ενός λαού.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο του Ερμιονικού Συνδέσμου.