Ο Κ. Ρούτουλας υπόψηφιος με τον Κωστούρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Κ. Ρούτουλας υπόψηφιος με τον Κωστούρο

Αύγουστος 28, 2013 - 22:06

Πρόσφατα έγινα αποδέκτης μιας πολύ τιμητικής πρόσκλησης από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο για να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η γνωριμία μας πάει πολύ παλιά. Ήμασταν συμμαθητές και από τότε θυμάμαι ένα δραστήριο νέο με διάθεση πάντα να πρωταγωνιστεί στον αθλητικό τότε στίβο. Συναντηθήκαμε αργότερα και συνεργαστήκαμε άψογα όταν εκείνος ήταν δημοτικός σύμβουλος και εν συνεχεία αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τα εκπαιδευτικά θέματα του Δήμου και εγώ πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου. Οι άμεσες και καίριες επεμβάσεις του, έδωσαν λύσεις σε προβλήματα που προσέκρουαν σε γραφειοκρατικές τελματώσεις και προσωπικές, διοικητικές αβελτηρίες.

Όταν ανέλαβε τα δημαρχιακά του καθήκοντα είδα με χαρά και ανακούφιση νέο δείγμα γραφής και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ένας νέος άνεμος άρχισε να πνέει και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, γεμίζοντάς μας με εικόνες και μουσικές κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Βρίσκεται μόλις 16 μήνες στο τιμόνι του Δήμου και έχει καταφέρει να προγραμματίσει και προϊόντος του χρόνου να υλοποιήσει έργα υποδομής στον τόπο, μέσα από εντάξεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ, εκπλήσσοντάς μας καθημερινά με την  εργατικότητά του. Είναι πανταχού παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, πάντα με λύσεις και προτάσεις και σαφή γνώση του αντικειμένου του. 

Προσωπικά στον τομέα του πολιτισμού που διακονώ συνάντησα έναν ειλικρινή σύμμαχο. Ο Δήμαρχος είναι ίσως από τους λίγους τοπικούς άρχοντες που εξετίμησε και αγκάλιασε με αμέριστο ενδιαφέρον την επί 20 χρόνια προσπάθεια που καταβάλλουμε με τη χορωδία «Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι» να διαφυλάξουμε και να προβάλλουμε την ελληνική μουσική μας παράδοση, σε αντιδιαστολή με απαράδεκτους και ιδιότυπους  αποκλεισμούς του παρελθόντος και γι αυτό του οφείλουμε πολλές ευχαριστίες.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένας έντιμος και ευγενικός άνθρωπος, με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του, που αφουγκράζεται με πραγματικό ενδιαφέρον τα προβλήματα όλων των δημοτών και αποτελεί με το ήθος που τον διακρίνει ένα λαμπρό παράδειγμα Δημάρχου στο σαθρό και ζοφερό  πολιτικό σκηνικό που ζούμε.

Τα ίδια συναισθήματα άδολης αγάπης για τον τόπο μου, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροψυχίες, διακρίνουν και εμένα. Έτσι με διάθεση για γνήσια και ειλικρινή προσφορά πήρα την απόφαση να συστρατευθώ με το Δημήτρη Κωστούρο για έναν αποτελεσματικότερο, λειτουργικότερο και αναβαθμισμένο Δήμο Ναυπλιέων.

Οι καιροί ου μενετοί. Όταν οι άλλοι μας θέλουν ταπεινωμένους εμείς θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  

 

 

 

                                                                               Με  εκτίμηση

                                                                       Κωνσταντίνος  Ι.  Ρούτουλας

                                                                     

                                                                      Θεολόγος, Πρωτοψάλτης

                                                                      Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής