Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων για ένταξη στο Εξοικονομώ ΙΙ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων για ένταξη στο Εξοικονομώ ΙΙ

Σεπτέμβριος 02, 2013 - 13:49

Προχωρά η διαδικασία για ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ με το οποίο επιτυγχάνεται η επιδότηση ενεργειακών παρεμβάσεων σε κτίρια και για τους δήμους. Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 τα μέλη του Δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Ναυπλιέων καλούνται να εγκρίνουν και να παραλάβουν την μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης στο πλαίσιο σύνταξης πρότασης για το επιχειρησιακό, ‘’περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη του ΥΠΕΚΑ’’. Το πρόγραμμα, επιδοτεί κατά 70% τις παρεμβάσεις ενώ το 30% πρέπει να είναι ίδια κεφάλαια των δήμων.

Επιδοτούνται παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές (ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αναβάθμιση του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης), καθώς επίσης υποστηρικτικές δράσεις (όπως υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, τεχνικές μελέτες, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και δράσεις δημοσιότητας).

Η πρόταση του Δήμου Ναυπλιέων αφορά στην επιδότηση παρεμβάσεων σε τρεις σχολικές μονάδες ,τα δημοτικά σχολεία Νέας Τίρυνθας και Ανυφίου και το Γυμνάσιο Δρεπάνου.