Η μαρίνα του Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η μαρίνα του Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 02, 2013 - 20:21

«Η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, όχι μόνο της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας, καθώς αποτελεί εμβληματικό προορισμό. Κατέχει άλλωστε ιδιαίτερη θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την ένταξή της στα έργα ΣΔΙΤ και πρόσθεσε ότι «το έργο θα προχωρήσει τάχιστα, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και ο Πρωθυπουργός της χώρας». 

 

Η κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου αποφασίστηκε να υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Πυργιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, το Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Σ. Μαρίνο, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως καθορίστηκε, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντός του Σεπτεμβρίου θα καταρτιστεί ο φάκελος του έργου για να υπαχθεί στις διατάξεις ΣΔΙΤ, θα δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το Jessica.

 

«Η μαρίνα του Ναυπλίου, όπως άλλωστε και η μαρίνα της Μονεμβασιάς, η οποία θα υλοποιηθεί επίσης ως έργο ΣΔΙΤ, θα αποτελέσουν κρίσιμες προσθήκες στο επίπεδο των τουριστικών υποδομών και, σε συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές, όπως το λιμάνι του Γυθείου το οποίο ήδη κατασκευάζεται και έχει ήδη ενταχθεί στους προορισμούς κρουαζιέρας, θα δώσουν νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.   

Δελτίο Τύπου