Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο η σύμβαση για την κατασκευή του Σχολείου του Ινάχου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο η σύμβαση για την κατασκευή του Σχολείου του Ινάχου

Σεπτέμβριος 17, 2013 - 14:19

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός – Χρηματοδότηση- Ένταξη και υπογραφή με τον ανάδοχο σε χρόνο ρεκόρ!

Το Φεβρουάριο ήταν νίκη για το Δήμο μας η ένταξη του νέου Δημοτικού Σχολείου Ινάχου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Τώρα υπογράφηκε το έργο με την ανάδοχο εταιρία και ξεκινά η κατασκευή του. Έργο που σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, εντάχθηκε και υπογράφεται σήμερα η κατασκευή του, γίνεται σε χρόνους ρεκόρ για την ελληνική δημόσια διοίκηση.  Χρόνο ρεκόρ για το Δήμο Άργους- Μυκηνών.

Ένα έργο αναγκαίο για τον Ίναχο και τις όμορες περιοχές, που επιβλήθηκε από τις συνενώσεις των σχολείων (τις οποίες αποφάσισε στο παρελθόν το υπουργείο παιδείας) παίρνει «μπρος».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονου διώροφου κτιρίου δυναμικότητας 150 μαθητών συνολικής κάλυψης 1183 τ.μ. στο υπάρχον οικόπεδο. Το νέο σχολείο θα διαθέτει 6 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο γραμματείας, χώρο αναμονής, ιατρείο αναρρωτήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, αποδυτήρια, κυλικείο, χώρο φαγητού και κουζίνα, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γενικό αρχείο, wc προσωπικού ορόφου και ΑΜΕΑ, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, εργαστήριο ξένων γλωσσών, εργαστήριο πληροφορικής, ανελκυστήρα και υπόστεγο γυμναστικής. Επίσης διαμορφώσεις με ασφαλτικό του περιβάλλοντος χώρου και γήπεδα καλαθοσφαίρισης με πλήρη εξοπλισμό, κατασκευή συστήματος πετοσφαίρισης, κ.λπ.

Οι προσπάθειες από την ώρα που ανέλαβε η δημοτική αρχή να ωριμάσει μελέτες και να υποβάλει προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ πιάνουν τόπο.  Παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή προχωρά προσηλωμένη στο στόχο της εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μπορεί σήμερα να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα.
Ήδη από την αρχή της χρονιάς  ανακοινώσαμε την ένταξη της Πράξης «Ανέγερση Δημοτικού σχολείου Ινάχου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» προϋπολογισμού 3.116,964,40 Ευρώ.
Τα οφέλη από την νέα επιτυχία του δήμου είναι πολλαπλά. Αφενός δίνει λύση στο σχολικό στεγαστικό πρόβλημα μιας μεγάλης περιοχής και αφετέρου τρία εκατομμύρια ευρώ περίπου θα «πέσουν» στον τόπο μας και στα 70 επαγγέλματα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος σχολίασε:

«Είμαι υπερήφανος που σε μια περίοδο που η χώρα δυσκολεύεται να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προχωρά με μοναδικούς ταχύτατους ρυθμούς για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Είμαι ακόμη περισσότερο περήφανος γιατί το έργο αφορά τη νέα γενιά αυτού του δήμου και επένδυση στη γνώση, στο μέλλον, στα παιδιά μας. Αποδεικνύουμε πως τα έργα μπορούν να γίνουν από αυτούς που παλεύουν, κοπιάζουν, ιδρώνουν, πιέζουν και τελικά νικούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Οι μελέτες που εκπόνησε αυτή η δημοτική αρχή πιάνουν τόπο. Φέρνουν νέα έργα που θα απολαύσουν τα παιδιά μας, φέρνουν χρήματα στη χώρα, φέρνουν χρήματα στο δήμο, δουλειές στη τοπική οικονομία και κοινωνία.»

Άργος, 17/9/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ