Και παράνομοι και...κλέφτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Και παράνομοι και...κλέφτες

Μάρτιος 16, 2012 - 10:32

Σκοπός τους ήταν να παραπλανούν τις Αρχές και να εξασφαλίσουν την νόμιμη παραμονή τους στην Χώρα.
Επιπλέον εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα κλοπής που είχαν γίνει στην Αχαΐα.
Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Συνελήφθησαν την (14-03-2012) το πρωί δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 23 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανώμοτι κατάθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη παραμονή στην Χώρα.
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε αποθήκη οικίας, κατάστημα και οικία στο Αίγιο Αχαΐας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, εντός του οποίου βρήκαν κοσμήματα, γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι ανωτέρω, παρουσίασαν πλαστές άδειες ικανότητας οδηγήσεως, Ρουμανικών Αρχών, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.
Μετά από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία και εθνικότητα. Επιπλέον στην κατοχή του 23χρονου, βρέθηκε μία (1) βεβαίωση εγγραφής πολίτη Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία απέκτησε ύστερα από παραπλάνηση της Αρχής που την εξέδωσε, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα.
Σε έρευνα στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει τις εξής περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρας κλοπής:
Τις νυχτερινές ώρες της (13-3-2012), στο Αίγιο Αχαΐας, διέρρηξαν αποθήκη οικίας, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφήρεσαν γεωργικά εργαλεία,  ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και την οικία του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Τις νυχτερινές ώρες της (13-3-2012), στο Αίγιο Αχαΐας, διέρρηξαν κατάστημα - καφενείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν μια ηλεκτρονική συσκευή.
Σε βάρος του 33χρονου, είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, για διακεκριμένες κλοπές και για ληστεία αντίστοιχα, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας.
Το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε, ενώ τα γεωργικά εργαλεία και η ηλεκτρονική συσκευή αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ