Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ Αργολίδας σε σύσκεψη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ Αργολίδας σε σύσκεψη

Σεπτέμβριος 20, 2013 - 20:11

Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 23/09 στις 19:30
Τόπος: Άργος - Τημένους και Σιμιτζοπούλου

Θέματα: Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

 η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. σε καλεί σε σύσκεψη με τα παραπάνω θέματα για να προχωρήσουμε άμεσα στη διοργάνωση Συλλαλητηρίου και στην προετοιμασία πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ως τα μέσα του επόμενου μήνα
    Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες και τα μέτρα που παίρνουν μας τσακίζουν στην κυριολεξία! Πρέπει να προχωρήσουμε σε αντεπίθεση, να οργανώσουμε τους αγώνες μας!
    Το ΠΑΜΕ, εκτιμώντας τις σύγχρονες αυτές εξελίξεις, έθεσε ως κεντρικό πρόβλημα την επιτακτική ανάγκη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος. Ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπο και γενικευμένη επίθεση. Αλλά και κίνημα ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, πάλη που θα οδηγεί στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συντονιστούν δυνάμεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ώστε η μάχη για τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναχαιτιστεί η επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης.
     Ο αγώνας για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα εξαιρετική σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο εργάτη και συνδικαλιστή και ειδικά μπροστά στα νέα εμπόδια που επιχειρεί να ορθώσει η εργοδοσία και η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.
    Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο να προβληματιστούν. Να βάλουν κριτήρια και σκέψεις στη δράση τους. Δε μπορεί το κίνημα να έχει τους ίδιους στόχους με την εργοδοσία και τις πολυεθνικές.