Επιστολή του Μιχάλη Χασάπη στον Δήμαρχο για την αποχέτευση της Λέρνας.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιστολή του Μιχάλη Χασάπη στον Δήμαρχο για την αποχέτευση της Λέρνας.

Σεπτέμβριος 25, 2013 - 10:56

Ο  Μιχάλης  Χασάπης επαναφέρει το θέμα της αποχέτευσης της Λέρνας. 

Ευνοική η πολιτική συγκυρία για την επανεκκίνησή του. 

   ΘΕΜΑ : " Δίκτυο αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων " .

  

Κύριε Δήμαρχε,

 

       Πέρασαν ήδη αρκετοί μήνες.από την απόφαση του Υ.Π.Ε.Κ.Α στα τέλη Δεκέμβρη του 2012 για την απένταξη από το Ε.Σ.Π.Α. των δύο σημαντικών έργων για την Αργολίδα του ανωτέρω και της αποχέτευσης του Δρεπάνου.       

     Έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν πόσο σημαντική είναι για όλη την Αργολίδα, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Λέρνας, βασικά για την προστασία των πηγών της Λέρνης αλλά και την προστασία του ευρύτερου υδροφόρου ορίζοντα, του Αργολικού κόλπου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

       Η παράταξή μας “ Οι πολίτες μπροστά “ και ο επικεφαλής της, κ. Αναγνώστου, έθεσε το θέμα της απένταξης του έργου σε εκτός ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  Επίσης με δελτίο τύπου της 28-1-2013 αναφέρθηκα στο θέμα, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής , αλλά και τις ευθύνες και τα πολιτικά παιχνίδια της κεντρικής εξουσίας και τόνισα την ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων του νομού στην προσπάθεια επανένταξης του τόσο σημαντικού αυτού έργου.  Είναι γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ( αρχές του 2013 ) για το θέμα της απένταξης  εγράφησαν πολλά και ειπώθηκαν πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι δεν είναι σκόπιμο να επανέλθουμε σε αυτά. Εκείνο που έμεινε, από όλη αυτή την διαδικασία, ήταν ότι θα καταβαλλόταν προσπάθεια από όλους για την επανένταξη του έργου, όπως και η προσωπική σας δέσμευση,  ότι αφ’ ενός επιθυμείτε την υλοποίηση του έργου και αφ’ ετέρου ότι θα προσπαθήσετε για την πολιτική επίλυση του προβλήματος που προέκυψε. Ήδη με δελτίο τύπου της 17-6-2013 ενημερωθήκαμε ότι ο δήμος Ναυπλιέων κατάφερε μέσω της περιφέρειας Πελοποννήσου την επανένταξη του έργου της αποχέτευσης του Δρεπάνου . 

      Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια κινητικότητα και είναι σε εξέλιξη  μια προσπάθεια  επανένταξης του έργου της αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Λέρνας, θα θέλαμε μια επίσημη, αν είναι δυνατόν,  ενημέρωση για το θέμα.

 

Κύριε Δήμαρχε ,

        Γνωρίζετε, ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της αυτοδιοικητικής μας θητείας και είναι γεγονός  ότι  τα χρήματα του Ε.Σ.Π.Α. δεν είναι απεριόριστα και όλοι προσπαθούν να τα απορροφήσουν. Είναι γεγονός επίσης ότι δεν υπάρχει καλύτερη πολιτική συγκυρία για την Αργολίδα από αυτήν. Είναι γνωστή η σχέση του πρωθυπουργού με την Αργολίδα , ο υπουργός  Π.Ε.Κ.Α κ. Μανιάτης είναι αρμόδιος και έχει ήδη ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα και ο κ. Ανδριανός είναι υφυπουργός αθλητισμού. Θέλω να πιστεύω ότι θα εκμεταλλευτείτε, με την καλή έννοια, αυτή την πολιτική συγκυρία τρέχοντας από τον δήμο όλες τις σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται, επειδή ούτε ο χρόνος είναι ανεξάντλητος ούτε οι ευκαιρίες παντοτινές.

        Τέλος, να σημειώσω  εδώ, ότι δεν στερούμε τίποτα  από κανέναν, δεν μας κάνουν καμία χάρη, δικαιούμαστε ως Αργολίδα αυτό το έργο και ήταν λάθος η απένταξή του.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας και τις απαντήσεις σας,

                                     Χασάπης Μιχαήλ          

                                        τ. Δήμαρχος Λέρνας

                                      Δημοτικός Σύμβουλος

                                       Μέλος Παράταξης " Οι πολίτες μπροστά" )